Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Sreda 10.08.2011.
06:06
Beta A

Putari prete "oranjem" Koridora 10

Nezadovoljni radnici pet putarskih preduzeća iz Nibens grupe nastaviće danas blokadu radova na gradnji autoputa severnog kraka Koridora 10 kroz Srbiju. Zaposleni u preduzećima za puteve "Vranje", "Niš", "Kragujevac", "Beograd" i firmi Vojvodinaput Bačkaput zahtevaju isplate zaostalih zarada i obezbeđnje uslova za nastavak rada tih firmi.

Blokade puteva nastavljaju se i danas
 

Putari su, kažu, odlučni da, ukoliko država ne odgovori na njihove zahteve, danas nastave put ka graničnom prelazu sa Mađarskom, ali i da, ako budu primorani, "zaoru neasfaltirane deonice" severnog kraka koridora 10. Kako kažu u Samostalnom sindikatu putara Srbije, protest će se održati kod petlje na autoputu kod Vršca i trajaće do ispunjenja svih zahteva radnika.

U sindikatu nisu mogli da potvrde da će biti blokiran granični prelaz sa Mađarskom, kod Horgoša navodeći da će putari doneti odluku o načinu protesta. Zaposleni u tri od ukupno pet putarskih preduzeća "Nibens grupe" započeli su juče blokadu saobraćaja i radova na gradnji Koridora 10.

Radove na Koridoru 10 kroz Vojvodinu blokirali su radnici Bačkaputa iz Novog Sada, dok su zaposleni u PZP "Niš" posle sat i po prekinuli blokadu saobraćaja na južnom delu Koridora 10, dok su se nakon pojave jakih snaga Žandarmerije radnici PZP "Vranje" povukli sa blokade puta u Vranju.

Banke, kojima Nibens grupa duguje oko 130 milion evra, dogovorile su prošle nedelje restrukturiranje tog sistema i obećale da će biti odblokirani računi putarskih preduzeća.

Vlasnik Nibens grupe Milo Đurašković je u maju uhapšen zbog zloupotrebe službenog položaja i izvlačenja 32 miliona evra iz Fabrike maziva Kruševca, koju je kupio u privatizaciji.

Preduzeća iz grupe Nibens imaju više od 5.000 zapošenih, a pet putarskih preduzeća iz te grupe održava više od 40 odsto puteva u Srbiji i učestvuje u izgradnji autoputa na Koridoru 10 kroz Srbiju, kako i dela autoputa ka Crnoj Gori kod Ljiga.

Sreda 10.08.2011. 06:16
Све чега се дотакла ова влада, пропало је.
Sreda 10.08.2011. 08:36
- More ljudi ne or'te drumove - More Mrko ne gazi oranje...
Sreda 10.08.2011. 07:53
Sve po uhodanoj šemi - rasprodaja državnih preduzeća "jer je država loš gazda " pa će sve da procveta. Kada se gazde i političari u šemi opare preko Kipra, Devičanskih i stalih ostrva, onda evo nazad državi preduzeća i radnike i naravno dugove. Kada se formira vlada Nacionalnog Spasa Strbije, prvo će se izvršiti revizija svih privatizacija. Ovaj Đurašković odmah treba da dobije status zaštićenog svedoka ali da oljušti celu bandu koja je visila na toj sisi. Ima da prorade kamenolomi po Srbiji od raznih Dinkića, Vlahovića, Cvetkovića i ostale bagre iz Agencije za privatizaciju. Transparentno.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online