Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Sreda 10.08.2011.
10:13 >> 17:00h
Beta, Vestionline A

Policija sklonila putare sa Koridora 10

Jake policijske snage potisnule su u krug preduzeća zaposlene iz Vojvodinaputa-Bačkaputa iz Novog Sada, koji su juče teškom mehanizacijom blokirali deo neizgrađene deonice autoputa E-70 kod Novog Sada.

Kako je agenciji Beta rekao šef kriznog štaba u Bačkaputu Vladimir Cvetković, jake policijske snage noćas oko 1.00 sat su ih opkolile i naredile da uklone mehanizaciju sa autoputa i vrate se u krug preduzeća u Novom Sadu, što su oni i učinili.

"Od Policijske uprave Novi Sad dobili smo pismenu zabranu bilo kakvog vida javnog okupljanja i od sinoć jake policijske snage blokiraju sve prilaze preduzeću Bačkaput. I svi ostali naši punktovi u gradu su blokirani, tako da nigde ne možemo da idemo", rekao je Cvetković.

On je dodao da je neizvesno kako će se nastaviti protest radnika Bačkaputa.

Radnici Bačkaputa blokirali su radove na severnom kraku Koridora 10 kod Vrbaške petlje, gde radove izvode preduzeća Borovica i Novi Pazar put. Ostala putarska preduzeća iz sastava Nibens grupe juče su ometala saobraćaj u regionima gde im je sedište.

Predsednici Sindikata Preduzeća za puteve "Vranje", "Niš", "Kragujevac", "Beograd" i Vojvodinaput Bačkaput smatraju da nisu ispunjeni zahtevi zaposlenih da im se isplate zaostale zarade i obezbede sredstva za neometan nastavak rada.

Oni su zato nameravali da blokiraju saobraćaj do ispunjenja svih njihovih zahteva.

Nibens grupa čiji je vlasnik Milo Đurašković uhapšen u maju, ima dug od 180 miliona evra, od čega je dug bankama oko 130 miliona evra.

Policajci tvrde da su zloupotrebljeni

Sindikat srpske policije saopštio je da su tokom noći pripadnici policije i žandarmerije u čitavoj Srbiji vanredno angažovani kako bi sprečili proteste putara, pa su u mnogim gradovima jake policijske snage i žandarmerija blokirale ulaze u sedišta firmi, nedozvoljavajući radnicima izlazak ili ulazak.

"Glavni odbor Sindikata srpske policije oštro je osudio odluku nadležnih u Vladi i Ministarstvu unutrašnjih poslova da se ograniči sloboda kretanja i da se građani spreče da mirno protestuju", saopštio je Sindikat srpske policije.

U saopštenju se kaže da je nedopustivo i protivno Ustavu i zakonima da se nezadovoljnim građanima, koji žele mirno da protestuju, zabrani sloboda kretanja u vlastitoj državi.

"Policija je ovim činom grubo zloupotrebljena, a policajci dovedeni u opasnost od gladnih radnika", kaže se u saopštenju.

Sindikat srpske policije apeluje na pripadnike policije i žandarmerije, kao i na radnike koji protestvuju, da učine maksimalni napor kako ne bi došlo do ekscesa ili sukoba.

POVEZANE VESTI

Sreda 10.08.2011. 10:24
То полицијо ``народна``, сатрите, удрите, шта ће нам овакав народ, набавићемо бољи, љепши, мање гладан народ, шта ће нам Косово, Војводина, не треба нам ни Шумадија...
Sreda 10.08.2011. 11:23
Policija nista drugo i ne radi sem sto udara po narodu.Treba skloniti malog Dacu bar ce se lakse disati.
Sreda 10.08.2011. 10:47
Pendrekom po gladnom i nezadovoljnom radniku,Takav je odgovor vlade prema radnicima.A ne zaboravite fa je Dacic i njegov SPS isto radio i 90-ih.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online