Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 09.11.2011.
08:40
Vestionline A

Bonusi na Vol stritu manji za 20 do 30 odsto

Kompanije na Vol stritu neće ove godine moći da isplate svojim menadžerima velike bonuse zbog pogoršanja finansijske situacije, pa će premije rukovodiocima i saradnicima vodećih američkih finansijskih firmi biti snižene prosečno za 20 do 30 odsto u poređenju sa 2010, prognozirala je konsultantska firma "Džonson asošijets".

Smanjenje bonusa, koji ne uključuju plate zaposlenih, predstavlja odraz pogoršanja finansija mnogih banaka i investicionih kompanija. Sem smanjenja bonusa, finansijske kompanije smanjuju i broj zaposlenih i pokušavaju da uštede i na drugim rashodima, objavljeno je na sajtu finmarket.ru, pozivajući se na pisanje "Vol strit džornala".

Kompanije krenule sa otkazima...

"Početak ove godine je za Vol strit mnogo obećavao, ali nade u velike bonuse od letos postaju sve mračnije", ukazao je izvršni direktor "Džonsona" Alan Džonson.

Prosečna premija jednog izvršnog direktora će ove godine iznositi oko 900.000 dolara, što je smanjenje u odnosu na 1,2 miliona dolara u 2010, rekao je Džonson.

Kvartalna prognoza kompanije "Džonson asošijets" isplata bonusa zasnovana je na raspoloživim slobodnim podacima i poverljivim anketama zaposlenih u investicionim i komercijalnim bankama i kompanijama za upravljanje aktivama.

Najveće smanjenje bonusa, za 45 odsto, pretrpeće ove godine trgovci obveznicama s fiksnim prinosom, dok će premije brokera na tržištu akcija i vodećih menadžera investicionih kompanija opasti za 20-30 odsto.

Kompanija "Džonson", međutim, ne isključuje mogućnost blagog povećanja bonusa u oblasti bankarskih usluga stanovništvu i pružanja finansijskih saveta veoma bogatim klijentima, mada to povećanje verovatno neće biti veće od pet odsto.

U 2012. bi trebalo da dođe do znatnog povećanja bonusa kao rezultat smanjenja broja zaposlenih jer će ukupan obim premija biti raspodeljen među manjim brojem saradnika.

Tokom poslednja dva meseca širom sveta je protutnjao talas protesta protiv Vol strita. Akcija pod nazvom "Okupirajte Vol strit" počela je u Njujorku gde su oni, koji sebe nazivaju "99 odsto" izašli na ulice u znak protesta protiv ekonomske politike preostalih jedan odsto bogatih Amerikanaca koji u svojim rukama drže više od 90 odsto nacionalnog bogatstva. Oni su time pokušali da privuku pažnju američkih vlasti na socijalne probleme stanovništva, nezaposlenost koja premašuje devet odsto, korupciju, nasilje korporacija i skupo obrazovanje.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online