Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Utorak 28.02.2012.
18:37
Beta A

Pastor: Status kandidata otvara nove fondove EU za Srbiju

Potpredsednik Vlade Vojvodine Ištvan Pastor izjavio je da dobijanje statusa kandidata za EU otvara velike mogućnosti za Srbiju za korišćenje novih značajnih evropskih finansijskih fondova.

Ištvan Pastor

"Moramo biti spremni i sposobni da iskoristimo nove šanse koje pružaju ovi fondovi, a to se odnosi i na kvalitetne projekte iz oblasti prekogranične saradnje", istakao je Pastor u razgovoru koji su on i predsednik Skupštine Vojvodine Šandor Egereši imali u Kečkemetu u Mađarskoj, sa predsednikom Skupštine Županije Bač-Kiškun Gaborom Banjaijem.

Pastor je naglasio važnost projekta izrade studije izvodljivosti železničke pruge
Segedin-Reska-Horgoš-Subotica-Čikerija-Bačalmaš-Baja koji je, zajedno sa Vojvodinom, finansirala Evropska unija preko IPA Fonda za prekograničnu saradnju Mađarske i Srbije.

On je ocenio da se bez odgovarajuće saobraćajne infrastrukture ne može ni govoriti o ozbiljnom razvoju čitave regije, preneo je Pokrajinski sekretarijat za informacije.

Pastor je dodao da je značajna i saradnja u oblasti protivgradne zaštite, u cilju prevencije elementarnih nepogoda i zaštite poljoprivrednih i drugih materijalnih dobara.

Bilt: Srbija dobila zeleno svetlo

Predsednik Skupštine Vojvodine Šandor Egereši podsetio je da su parlamenti Vojvodine, Bač-Kiškuna i Vukovarsko-sremska županija već imaju potpisanu Izjavu o namerama kojom su stvoreni optimalni uslovi za efikasniju privrednu, turističku, ekološku i svaku drugu saradnju i zajedničke projekte.

Najavio je da će do kraja marta u Novom Sadu biti održan sastanak delegacija Vojvodine, Bač-Kiškuna, Vukovarsko-sremske županije i Županije Čongrad, koja želi da se intezivnije uključi u saradnju. Egereši je dodao da je sa Banjaijem bilo reči i o bližem povezivanju kancelarija koje Vojvodine i Bač-Kiškun imaju u Briselu, u cilju međusobne pomoći i zajedničkog lobiranja.

POVEZANE VESTI

Utorak 28.02.2012. 18:53
Ja ne vidim ovde nikakvu evropsku saradnju, vec samo saradnju madjara iz Srbije i onih iz Madjarske. Inace ti fondovi si vrlo, vrlo mali sa tendencijom nestanka ukoliko se se stavi moratorijum na dalja prosirenja EU. A u medjuvremenu od razvoja situacije, je i samo postojanje EU u ovakvom obliku dovedeno u pitanje. Znaci sve ovo su politicke obmane, od kojih koristi imaju samo antisrpski elementi.
Nedelja 18.03.2012. 20:36
Ту су се загледали... у фондове.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online