07. 04. 2012. 21:18h | Beta
veličina teksta:+-

Azerbejdžan kreditira Srbiju sa 308 miliona evra

Komentara 7

U Beogradu je u subotu potpisan ugovor o kreditu od 308 miliona evra za izgradnju dela autoputa ka Jadranu, od Ljiga do Preljine, koji je Srbiji odborio Azerbejdžan.

Mašine će, izgleda, ponovo da rade

Ugovor su potpisali direktor preduzeća "Koridori Srbije" Mihajlo Mišić i direktor azerbejdžanske kompanije "Azvirt" Kamil Alijev, prenela je Radio-televizija Srbije.


Potpisivanju sporazuma prisustvovali su ambasador Azerbejdžana Eldar Hasanov, predstavnici Vlade Srbije i, na poziv delegacije iz Azerbejdžana, doskorašnji predsednik Srbije Boris Tadić.


Vlada Azerbjedžana je Srbiji odobrila kredit od 308 miliona evra za izgradnju deonice autoputa Ljig-Preljina, po kamati od četiri odsto, na 25 godina, sa grejs periodom od tri godine.


Skupština Azerbejdžana ratifikovala je u petak sporazum o zajmu koji su Azerbjedžan i Srbija potpisali 1. februara za izgradnju autoputa u Srbiji.


Sporazum o kreditu okvirno je dogovoren na zasedanju Mešovitog komiteta za ekonomsku saradnju Srbije i Azerbejdžana u Beogradu, novembra 2011. godine.

Srbija Azerbejdžan Kredit Autoput Ljig Kamil Alijev Mihajlo Mišić Koridori Srbije Azvirt Eldar Hasanov Boris Tadić
Povezane vesti:

Ludi Milojko
Subota, 07. 04. 2012. 21:32h

Preporuka: +12 / -1

+ -
!

oni i dalje ne prestaju da lazu narod!!!!

Narode terajte ih bre vise sad ili nikad ....

best
best
Subota, 07. 04. 2012. 22:53h

Preporuka: +9 / -1

+ -
!

Do kraja izbora cemo se toliko zaduziti da se ne isplati nikome da pobedi.

tex_mex
tex_mex
Subota, 07. 04. 2012. 23:02h

Preporuka: +6 / -1

+ -
!

Sto brine je to sto je Azerbejdžan skoro isto kao Turska. Izgleda Amerikanci im sve diktiraju, sa kim da saradjuju. Ako su vec isli u taj region po pare, mogli su probati od Kazahstana, oni su isto prebogati, ali su bliski sa Rusijom. Azerbejdžan je neprijatelj pravoslavne Armenije, u sukobu su oko Nagorno-Karabaha. Tako Amerika izoluje Srbiju od pravoslavnih zemalja. Kinezi stalno gledaju gde da uloze visak para.