Utorak 19. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
10
Subota 28.04.2012.
02:20
Beta A

Paori izigrani, blokade ostaju!

Član Organizacionog odbora protesta poljoprivrednika Miroslav Ivković izrazio je ogorčenje što nije postignut dogovor između nezadovoljnih paora i Ministartsva poljoprivrede Srbije o načinu subvencionisanja poljoprivredne proizvodnje.

Kad nema dogovora ima blokade puteva
 



Ivković je rekao novinarima u Novom Sadu da će zbog činjenice da je Ministarstvo izigralo paore poljoprivrednici danas nastaviti sa traktorskim blokadama puteva u Vojvodini i centralnoj Srbiji.

"Preksinoć smo se sve dogovorili sa ministrom poljoprivrede Dušanom Petrovićem i trebalo je samo da se dogovoreno i potpiše. Sinoć je, međutim, pred nas iznesen sasvim deseti predlog koji jednostavno nije moguće prihvatiti. Ipak, danas ćemo sesti i još jednom se između sebe dogovoriti, kako i šta dalje", istakao je Ivković.

On je naveo da su od ponoći nezadovoljni paori već postavili traktorske blokade na putevima u Vojvodini. Blokade su tokom noći, prema rečima Ivkovića, ponovo postavljene kod Pančeva, Zrenjanina, u Neštinu prema granici između Srbije i Hrvatske, kod Kelebije prema mađarskoj granici, a traktori su zasad postavljeni pored puteva u Titelu i Žablju.

Takođe, ranije danas je blokiran put u Kuzminu, pa se od od Sremske Rače ne može izaći na auto- put, rečeno je u AMS-u.


"Poljoprivrednici su blokirali put u Kuzminu, a saobraćajna policija usmerava putnike na obilaznicu, dužine 20 kilometara, prema Sremskoj Mitrovici, tako da nismo zapazili da se putnici koji su se iz BiH uputili u Srbiju vraćaju", rekla je dežurni operativni u Graničnoj policiji BiH.

Nezadovoljni paori su u četvrtak uveče, posle sedmočasovnih pregovora, postigli dogovor sa ministrom Petrovićem prema kome bi ratarska proizvodnja bila subvencionisana sa 12.000 dinara po jednom hektaru, s tim što bi paori morali doneti dokaz da su obradili zemlju i posejali neku kulturu, kako ne bi bilo manipulacija da neko dobije pare, a da ništa na zemlji ne uradi.

Pomoćnik ministra poljoprivrede Miloš Milovanović sinoć je, međutim, nezadovoljnim poljoprivrednicima rekao da njihov zahtev prevazilazi novac kojim Ministarstvo ima u budžetu za ovu godinu.

Protest poljoprivrednika izazvan je novom uredbom Vlade Srbije kojom je poljoprivredna proizvodnja subvencionisana prema ostvarenom prinosu, a ne prema zasijanom hektaru.

Nezadovoljni poljoprivrednici, koji su tokom prethodna dva dana blokirali puteve po Vojvodini i Šumadiji, juče su obustavili blokade, ali ih zbog izostanka dogovora ponovo najavljuju za subotu ujutru.

POVEZANE VESTI

Subota 28.04.2012. 08:33
Па када сте већ решили да истрајете идите за Београд и блокирајте скупштину и град а незајебавајте сиротињу која се бори за голи живот.
Subota 28.04.2012. 10:59
Veliki novac stoji u pozadini traktorskog štrajka, a ne bunt sirotinje.
Subota 28.04.2012. 16:33
Drugari meni ispred kuce stoji njihova blokada tako da o tome nemorate nista da mi pricate pola njih nezna zasto je doslo na tu blokadu, laziraju racune da su kao kupili seme i ostale price, a ti sto ih podrzavas dodji da bojkotujes sa njima ili i ti radis kod privatnika pa kod njega strajkuses????? Dobijaju subvencije a neobradjuju zemlju u 70% slucajeva!!!!!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online