Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Sreda 22.08.2012.
15:44
Beta A

"Ne znam za dogovor o prodaji Telekoma"

Ministar finansija i privrede Srbije Mlađan Dinkić izjavio je danas da ne zna za navodni dogovor u Vladi o prodaji Telekoma Srbije.

 Nije obavešten : Mlađan Dinkić
 

Dinkić je u Valjevu, na gradilištu nove fabrike rashladnih uređaja slovenačke kompanije Gorenje, kazao da "ne može da govori o tome šta će biti, ako bude".

Beogradski mediji objavili su da je u Vladi postignut dogovor o prodaji državnog kapitala u Telekomu.

Dinkić je, odgovarajući na pitanje novinara o sudbini Železare Smederevo, rekao da je ta kompanija veliki trošak za državu i izrazio uverenje da će je kupiti Rusi.

Za Železaru su, kako je dodao, zainteresovane i kompanije iz Kine, Indije i Ukrajine.

Gorenje u Valjevu gradi fabriku na 20.000 kvadrata, vrednu 20 miliona evra, u kojoj će posao dobiti 400 radnika. Najavljeno je da će probna proizvodnja početi sredinom januara, a redovna 1. februara 2013. godine.

U dve fabrike Gorenja u Valjevu ukupno će raditi oko 1.000 zaposlenih, biće angažovani i kooperanti, a godišnje će se proizvoditi miliona frižidera i zamzivača.

Država će Gorenju isplatiti po 10.000 evra subvencija za svako novo radno mesto, a odbornici gradskog parlamenta još nisu verifikovali sporazum po kojem bi u narednih deset godina slovenačka kompanija bila oslobođena plaćanja taksi, poreza i doprinosa.

Ta odluka će, kako je danas najavljeno, biti doneta na novembarskoj sednici Skupštine grada Valjeva.

Gorenje je prvu fabriku frižidera i zamrzivača u Valjevu otvorilo krajem 2006, sa 380 zaposlenih, i u njoj se sada godišnje proizvede oko 500.000 tih uređaja od kojih se 85 odsto izvozi.

Dinkić je pre posete Gorenju razgovarao sa rukovodstvom Valjeva na sastanku zatvorenom za javnost, kojem su prisustvovali "viđeni Valjevci" - kantautor Željko Joksimović, glumac Nenad Jezdić, džez muzičar Jovan Maljoković i kardiohirurg Boško Đukanović.

Posle tog sastanka Dinkić je novinarima kazao da sutra očekuje "fer razgovor" sa sindikalcima prosvete tokom kojeg se "neće baviti samo gorućim temama". On je potvrdio će Vlada ukinuti "stotinu fiskalnih i parafiskalnih nameta privredi", što je obećao tokom predizborne kampanje".

Sreda 22.08.2012. 22:49
Dinkicu porastao ti nesto nos....
Sreda 22.08.2012. 22:56
Uostalom ne znam sta je to toliko senzacionalno da 85 posto ide u izvoz? Srbija ce da dobije mrvice sa stola u vidu carina koje su vec ionako niske, najveci deo profita ide vlasniku kompanije odnosno u ovom slucaju Gorenja, na sta on placa porez na dobit koji je i dalje jedan od najnizih u Evropi. Ako pretpostavimo da je plata prosecnog radnika u fabrici oko 300 evra to de fakto znaci da su oni dobili dzabe radnu snagu (ok ne bas dzabe ipak moraju da placaju doprinose radnicima) za sledecih nesto malo manje od 3 godine. Posle te 3 godine mogu lepo da kazu da su nasli pogodnije mesto za proizvodnju i da jednostavno presele fabrike i otpuste ljude. A Srbiji novih 1000 gladnih usta.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online