Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Sreda 26.09.2012.
04:54
Beta A

Boš počeo izgradnju fabrike u Pećincima

Nemačka kampanija Boš postavila je u utorak u Pećincima, 25 kilometara od Beograda, kamen-temeljac fabrike sistema brisača za automobile. U buduću fabriku će do 2019. godine biti investirano 70 miliona evra.

Značajna investicija za posrnuli privredu Srbije: Boš će u Pećincima da uloži u proizvodnju brisača za automobile 70 miliona evra do 2019. godine
 

Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić rekao je da će Boš u narednih sedam godina otvoriti 620 novih radnih mesta u fabrici u Pećicnima, prvoj koju ta firma gradi u Srbiji.

Dodao je da je već počelo zapošljavanje radnika u budućoj Bošovoj fabrici, da bi se omogućio pravovremeni početak proizvodnje.

"Nadam se da je postavljanje kamen-temeljca za Bošovu fabriku dobar znak oporavka srpske privrede i vesnik uspešnije promene srpskog privrednog sistema", ocenio je Dačić.

Dinkić: Srbija će biti centar automobilske industrije u regionu

Ministar finansija i privrede Srbije Mlađan Dinkić je kazao da to što Boš kao najveći proizvođač automobilskih delova u svetu gradi fabriku u Srbiji, predstavlja realizaciju strategije Vlade da Srbija bude centar automobliske industrije.

Dinkić je istakao da će se u fabrici u Pećincima proizvoditi delovi u godišnjoj vrednosti 250 miliona evra.

Vlada Srbije će nastaviti da pruža podršku kompaniji Boš kako bi proširila fabriku u Srbiji na 60.000 kvadratnih metara i zaposlila više hiljada ljudi, rekao je Dinkić.

Boš je, po njegovim rečima, analizirao više lokacija u centralnoj i istočnoj Evropi i zaključio da je Srbija najbolji izbor.

Direktorka Boša u Srbiji Jovanka Jovanović kazala je da će u prvoj fazi biti izgrađeno 22.000 kvadratnih metara proizvodnog prostora, a da će probna proizvodnja početi u drugoj polovini 2013. godine, kada će biti zaposleno 60 radnika.

Serijska proizvodnja sistema brisača za automobile u Pećincima počeće, kako je najavila, početkom 2014. godine, a u drugoj fazi fabrika će biti proširena za jos 19.000 kvadratnih metara.

POVEZANE VESTI

Sreda 26.09.2012. 07:21
Бошу није потребна јефтина радна снага (то има и јефтиније у њиховој ЕУ) нити им је потребно српско тржиште ! Бош извози за Русију а једино из Србије може робу да увози са 1% царине ! ХВАЛА РУСИЈО
Sreda 26.09.2012. 06:08
Za 7 god ce da zaposle 700 ljudi ? koje su to budale nama trebaju poslovi i plate ODMAH cela Srbja je bez posla a on prica o nekoj sici,i pri tom govori nebuloze o velikim, sansama Srbske privrede.A ta fabrika nije slucajno izabrana da bude u Srbiji,,prvo se izgladn,narod i dobijas buduce robove za rad bud zasto, samo za koru hleba sve je to sistematski u napred osmisljeno za nasu propast....!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online