Utorak 16. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Nedelja 04.11.2012.
08:21
Beta, Politika A

Pajtić: MMF nije protiv dokapitalizacije RBV

Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić negirao je da je Međunarodni monetarni fond (MMF) protiv dokapitalizacije Razvojne banke Vojvodine (RBV).

Nema ničeg spornog u želji za dokapitalizacijom RZV: Bojan Pajtić
 

"MMF nije dao takvu ocenu i ne postoji ni jedan akt MMF-a koji govori o tome", rekao je Pajtić za beogradsku Politiku i dodao da je Vlada Vojvodine procenila da je za RBV bolje rešenje dokapitalizacija od pripajanja nekoj drugoj banci.

Pajtić je to rekao kao odgovor na pa pitanje o tvrdnji ministra finasija i ekonomije Mlađana Dinkića da je MMF ocenio da je predlog o dokapitalizaciji neodgovoran.

"Resorni ministar predložio nam je da država isplati ukupno više od 25 milijardi dinara da bi RTV bila ugašena, odnosno, da bi jedna privatna banka preuzela klijente i portfolio RBV. Procenili smo da je bolje rešenje da se u tu banku uloži 15 milijardi, dakle, desetak milijardi manje, pa da banka bude stabilna, respektabilna i da nastavi
da raste i napreduje", kazao je Pajtić.

Pročitajte još:

* Razvojna banka Vojvodine pod lupom NBS

On je ponovio da neće dozvoliti kriminalizaciju pokrajinske vlade ni Razvojne banke Vojvodine i da je njegova vlada spremna da podnese ostavku ako se optužbe na račun te banke dokažu.

"Iznosimo sledeći predlog: ukoliko se dokaže da je u poslednje dve godine otkako je Vlada APV postavila rukovodstvo banke i efektivno preuzela kontrolu nad bankon, na nezakonit način kroz kredite i bez odgovarajućeg obezbeđenja dat ma i jedan evro, a ne desetine miliona evra koje se spominju - biće smenjeno celo rukovodstvo, a ostavku će kao predstavnik većinskog kapitala u banci podneti cela pokrajinska vlada", rekao je on.

Pajtić je naveo i da je kontaktirao premijera i ministra unutrašnjih poslova Srbije Ivicu Dačića i da mu je on odgovorio da ne zna ništa o istrazi u Razvojnoj banci Vojvodine.

Upitan o nameri ministra Mlađana Dinkića da se poljoprivredno zemljište ustupi partneru sa Bliskog istoka bez tendera, Pajtić je rekao da je pozitivna namera da se privuče kapital iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, ali je dodao da domaći poljoprivrednici imaju platežnu sposobnost i zakonski prioritet u odnosu na strane investitore.

POVEZANE VESTI

Nedelja 04.11.2012. 08:39
Eazvojna banka je stvorena radi boljeg razvijanja drzave a ona je ustvari zloupotrebljena i unistena
Nedelja 04.11.2012. 08:44
Razvojna banka je stvorena da vladajuca stranka razvije privatan biznis.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online