Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Nedelja 24.02.2013.
16:46
Beta A

Proizvođači: Mleko ispravno. Istražite aferu

Proizvođači mleka iz kruševačkog kraja su u pismu potpredsedniku Vlade, Aleksandru Vučiću, zatražili zaštitu države i da se ispita odgovornost onih koji su "veštački izazvali aferu sa mlekom". Na današnjem sastanku u Gradskoj upravi bilo je 30-tak proizvođača, predstavnika sva tri udruženja stočara, koja okupljaju više od 100 individualnih proizvođača.

Proizvođači mleka iz kruševačkog kraja traže od Vučića da se ispita odgovornost onih koji su "veštački izazvali aferu sa mlekom"
 

Stočari - proizvođači mleka iz kruševačkog kraja, po rečima gradonačelnika Kruševca, Bratislava Gašića koji se s njihovom ocenom slaže, "odgovorno tvrde da u mleko nema povećanja niva aflatoksina" i da je afera s mlekom veštačka, te oni koji su je izazvali treba da "odgovaraju pred organima gonjenja jer su načinili štetu Srbiji od više od 30 miliona dinara dnevno".

Proizvođači mleka, po rečima predsednika Udruženja govedara "Mlečna dolina", Mirka Brkića, očekuju od Vlade da spreči otkupljivače da prestanu da otkupljuju mleko.

To udruženje okuplja 50-tak stočara, proizvođača mleka iz Velikog Šiljegovca. Brkić je novinarima rekao da su mlekare najavile smanjenje otkupne cene mleka što je za proizvođače veliki problem jer im je novac potreban za prolećnu setvu.

A u Vojvodini prosipali mleko i vređali Pajtića i Ješića

"Pokušavamo da dignemo glas, da dokažemo da je naše mleko ispravno, njega piju naša deca, naši unučići, mi tvrdimo da je dobro. Mi, seljaci, proizvođači mesa i mleka, nemamo ništa sa političkim previranjima koja se dešavaju", kazao je Brkić i naveo da redovne kontrole mleka do sada nisu pokazale nikakva odstupanja od standarda, a očekuju se rezultati vanredne kontrole. Proizvođači očekuju da ih inspekcija obavesti o tome koje preparate da ubuduće koriste da u mleku ne bi bilo aflatoksina.

Nedelja 24.02.2013. 17:00
Ne razumem, kako to do sada nije bilo, a koje preparate ubuduce treba da koriste da ne bi bilo? Pa valjda iste kao i do sada, ako nije bilo?
Nedelja 24.02.2013. 16:58
Невероватно је колико су јаки увознички лобији у Србији.Србија је на добром путу да уништи произвођаче млека-сељаке и да постане увозник млека.
Ponedeljak 25.02.2013. 08:35
Balsa ..od seljaka se svaki put uzimaju uzorci jer im se kontrolise masna jedinica ujedno i kontrola ...dok sam predavao mleko kod privatnika redovno mi je kontrloisao i on i vetrerinarska stanica koja bar 1,2 puta god. uzima uzorke ..sad gledam mlekare oce da snize cenu mleka pa mi i do sada smo imali oko 27 dinara za litar videcemo sta ce da preredjujete uskoro pakovacete voduu umesto mlekka ..Sad ce neki pa od cega je nastalo ovo povecanje veliki proizvodjaci kod njih je problem ne kod coveka koji ima 2,3 krave i hrani na zdrav nacin jer nema novca srpski seljak za razne koncentrate kukuruz sto se prica
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online