Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Ponedeljak 29.07.2013.
17:03
Beta A

Radnici Jata: Šta će biti sa nama?

Sindikat komercijalnih i ekonomsko pravnih radnika Jat ervejza zatražio je danas od Vlade Srbije da kaze šta će se desiti sa 1.250 zaposlenih u srpskoj aviokompaniji posle sklapanja sporazuma o strateškom partnerstvu sa kompanijom Etihad iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Foto: Ilustracija

U saopštenju sindikata se traže odgovori o tome koliko zaposlenih će imati buduća aviokompanija, po kojim kriterijumima će se utvrđivati višak zaposlenih i odabir radnika za buduću zajedničku kompaniju, kao i da li će biti formirana nova kompanija.

Reprezentativni sindikta koji okuplja većinu zaposlenih u Jatu, istakao je da pitanja postavlja javno zato što do sada na njih nije dobio odgovore ni u kompaniji ni od predstavnika države.

"Naša zabrinutost je opravdana, jer sumnjamo da o zaposlenima u Jatu bilo ko razmišlja na pravi način, a kamoli da ima plan za rešavanje njihovog statusa i sudbine njihovih porodica", ocenjuje se u saopštenju.

Sporazum o strateškom partnerstvu srpske avio kompanije Jat ervejz i Etihad ervejza iz Ujedinjenih Arapskih Emirata biće potpisan 1. avgusta. Prema navodima medija, ime srpske aviokompanije biće promenjeno u Er Srbija (Air Serbia), država će zadržati većinski udeo, a Etihad preuzeti upravljanje kompanijom.

Vlada Srbije je 17. juna potpisala sa Etihadom memorandum o razumevanju, za unapređenje razgovora o mogućem investiranju Etihada u Jat ervejz.

Etihad, jedna od najbrže rastućih aviokompanija u svetu, osnovana je 2003. godina u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Suvlasnici su avikompanije Er Berlin, Er Sejšeli, Virdžin Australija, Er Lingus, Džet ervejz.

Etihad ervejz, nacionalna kompanija UAE, 2012. godine je prevezla 10,3 miliona putnika. U prvom kvartalu ove godine od prevoza putnika imala je prihod od 900 miliona dolara, što je rast od 19 odsto, od prevoza robe prihod je bio 193 miliona dolara, što je 17 odsto više nego u istom periodu 2012.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 29.07.2013. 17:38
Pa kada ste drzali sudbinu u svojim rukama vi ste naj vise i rasipali, muljali i bezpotrebno zaposljavali po babine linije. Sada kada ste sve kredite ispucali podelite sudbinu obicnog naroda, pridruzite se reci ne zaposlenih. Mozda ce te ako dobijete drugu sansu znati da postujete svoje radno mesto.
Utorak 30.07.2013. 09:01
Организујте масовни протест а придружиће вам се сви они пролетери којима сте се и ви придруживали када је њима било тешко, када су њих отпустали, када су њихове породице биле угрожене!
Utorak 30.07.2013. 07:50
Sta ce biti, pa trenirace arapske sokolove da lete, trkackim konjima i kamilama masirace j........, stjuardese naravno seicima isto......sta se brinu, Vucic i Dinkic ce se vec dogovoriti....
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online