Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Četvrtak 01.08.2013.
16:42
Beta A

"Živim za to da dovodim strane investitore"

Lider Ujedinjenih regiona Srbije (URS) Mlađan Dinkić izjavio je da se "oseća super" posle izlaska njegove stanke iz Vlade Srbije i prelaska u opoziciju.

Lider URS-a Mlađan Dinkić
 


 

Na pitanje novinara kako se oseća u opoziciji posle 12 godina na vlasti, Dinkić je uz osmeh rekao: "Osećam se super!" i najavio da će nastaviti da radi na dovođenju stranih investitira.

"Što se mene tiče, ja ću do kraja svoh života raditi, da nešto stvaramo, da nešto popravljamo, da pomognemo u svim oblastima života koliko možemo. Takav sam, radiću gde god bio - na fakultetu, dal' sam u politici, dal' sam konsultant, savetnik, šta god. Ne mogu da sedim i da spavam, moram da radim", rekao je Dinkić.

Dinkić je to rekao posle potpisvanja ugovora o straterskom partnestvu Vlade Srbije sa avio-kompanijom Etihadom iz UAE, o strateškom partnerstvu u Jat Ervejzu koja se od sada zove Er Srbija (Air Serbia).

Na ceremoniji potpisivanja u Hotelu "Hajat" prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić je zahvalio Dinkiću zbog uspešne pripreme tog posla koji, kako je rekao, "predstavlja novi početak i novo lice naše zemlje".

Na pitanje novinara da li će nastaviti da dovodi strane investitore, Dinkić je rekao da "živi za to".

"Živim za događaj kao što je dovođenje Fijata u Kragujevac. Ili Boša u Pećince. Ili Benetona u Niš, Etihada ovde", rekao je odlažeći ministar finasija i privrede Srbije.

Dinkić je istakao da je Srbiji pre svega potrebna nada, "nada da može da se živi bolje, nada da mozemo da budemo bolji od drugih u regionu, nada da, faktički, ako radimo, možemo da dođemo do rezultata", rekao je on.

On je rekao da zna da je narod nestrpljiv, ali je istakao da je rezultat ponekad potrebno sačekati.

"Evo, za ovu ideju (patnerstvo sa Etihadom u Er Srbiji), bilo je potrebno osam meseci da se realizuje. Da bi Er Srbija bila profitabilna, treba sigurno još, prvo su rekli dve godine, ali danas je (genralni direktor Etihada) Džejms Hogan dao nalog da hoće da Er
Srbija postane profitabilna za godinu dana. Potrebni su vreme i strpljenje", rekao je Dinkić.

Lider URS je u utorak, 30. jula, pošto je predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić rekao da će Vlada nastaviti rad bez Dinkićeve stranke, rekao da će URS "biti konstruktivna opozicija".

POVEZANE VESTI

Četvrtak 01.08.2013. 16:49
ММФ плаћеник.После њега опет ће бити исто.
Četvrtak 01.08.2013. 16:50
ХАХАХАХХА који су ово монструми, па то је страшно... најсвежији спин за дебиле из србистана - "ер србија" ???? АХАХАХАХАХАХХАХА отпушта се 600 бивших радника, да би се запослило нових 50 ??? АХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХ успешно, нема шта.... него - шта би са "националном штедионицом" ???? АХАХАХАХАХАХАХАХАХХА у уста вас је*ем шкрбава.... све вас "стручне" који "морате да радите"....
Četvrtak 01.08.2013. 16:54
ja mislim da ce mu biti jos bolje uz prugasto odelo a LA dalton ...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online