Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Četvrtak 31.10.2013.
12:12
RTS A

Toma i Putin sve bolji i bolji

Izveštavajući o poseti predsednika Srbije Tomislava Nikolića Moskvi i njegovom susretu sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, ruski mediji su istakli da nisu dominirale političke teme (pitanje Kosova, situacija na Balkanu, članstvo u EU) već da je akcenat bio na ekonomiji. Naglasili su obećanje Nikolića da će Srbija rešiti probleme, posebno dug za gas.

Nikolić i Putin obnovili među-državno prijateljstvo: Ruka ruku mije
 

List Komersant pod naslovom "Tomislav Nikolić u poseti investitoru" piše: "Srbija koja ima ozbiljne finansijske probleme računa na ruske investicije te predlaže 75 projekata vrednosti sedam milijadi evra." List dodaje da ovoga puta Srbija neće "staviti sve na jednu kartu" te da je prethodnog dana Investiciona konferencija održana u Londonu.


Rosijskaja gazeta, Itar-tas kao najbitnije iz susreta dvojice predsednika izdvojili su obećanje srpskog predsednika da će se rešiti problem dugovanja "Srbijagasa" Rusiji.

S druge strane, državni Prvi kanal prenosi da su predsednici razmatrali početak izgradnje dela gasovoda Južni tok koji ide kroz Srbiju, navodeći reči predsednika

Srbija nema više neprijatelje u svetu

- Srbija je otvorila odavno zatvorena vrata ili neka vrata koja ranije nikad nije ni otvorala i uspostavila ponovo sva svoja stara prijateljstva, Srbija više nema neprijatelja nigde u svetu. O Srbiji niko ne govori ružne reči, Srbija više nije izopštenih iz svetske zajednice, rekao je Nikolić u intervjuu za “Glas Rusije“.

Nikolića da će uskoro sve biti spremno tj. da su ostale da se reše samo formalnosti vezane za lokacijske dozvole u Vojvodini.

Biznis redakcija Itar-tasa, pak, ističe da je Nikolić tokom razgovora sa Putinom potvrdio da će izgradanja Južnog toka kroz Srbiju početi u decembru.

Ovo je bio četvri put da je Putin primio predsednika Srbije od kako je Nikolić postao predsednik i njihov peti susret s obzirom da su se sreli i u Kijevu na proslavi 1025 godina od kada je Rusija primila hrišćanstvo.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 31.10.2013. 12:26
Pa nisam baš siguran da je i Toma sve bolji?!
Četvrtak 31.10.2013. 12:45
u iscrpnom razgovoru uz prevodioce koji je trajao 8 minuta i 42 sekunde lopata je pokazala obraz od djona i pokusala da prevesla druga putina.
Četvrtak 31.10.2013. 14:05
govor tela ne ide u prilog toj konstataciji ? Ne znam da li je još neko primetio - ali Putin mu nije dozvolio da ga poljubi... a josipović - jeste ?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online