Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 26.12.2013.
14:01
Z. Gligorijević - Vesti A

Parižanin otvorio fabriku u Svilajncu

Frenk Uri rođen je u Parizu, a tehničku školu završio je u Tunisu. U Parizu je vlasnik firme Motifs, u Tunisu firme Edito, a u Beogradu je nedavno otvorio firmu Kult in moda. Sve tri se bave proizvodnjom konfekcije. Otvorio je pogon u Svilajncu na 800 kvadratnih metara nekadašnje fabrike konfekcije Beko i uposlio 40 radnika prva isporuka se očekuje u januaru iduće godine.

Frenk testira poslovođu Radeta Vujičića
 


Njegova baka Danica i deda Rade Dobrosavljević sa njihovom kćerkom Biljanom 1973. godine otišli su u Pariz. Biljana se udala za Batrisa Urija sa kojim je dobila sina Frenka i kćerku Lizu. Baka i deka su se vratili u zavičaj pre sedam godina kada su penzionisani, a Frenk i Lisa su se doselili u Beograd.


- Jesam rođen u Parizu i 14 godina poslovao u Tunisu, ali mislim da je došlo vreme da radim i u Srbiji. Garderobu koju šijemo ne prodajemo na lokalno tržište, već direktno velikim modnim kućama. One posle kroz mrežu prodavnica tu garderobu šalju po celom svetu. Probaćemo da prodajemo i na srpsko tržište i nadam se da ćemo dobro poslovati - ocenjuje Frenk za "Vesti".

Garderoba koja se proizvodi: Milanović i Uri u konfekciji
 


On kaže da se odlučio da ulaže baš u Svilajnac, jer je iz tog kraja, ali i zbog toga što zna da je Beko nekada odlično radio. Početna investicija iznosi 150.000 evra, a Frenk planira i da proizvodne pogone iz Tunisa prebaci u Svilajnac.


- U mom poslu moram da imam mnogo optimizma. Konfekcija nije baš lak posao i prate je mnogi problemi pre proizvodnje, a i kada ona počne postoje brojni problemi koje treba rešiti. Što se tiče posla u Srbiji, mislim da može lepo da se radi. Tačno je da ćemo morati da plaćamo malo veći porez nego ranije. Ali, nije bitna samo zarada, već i kvalitet života. Zbog toga sam se prošle godine doselio u Beograd, gde živim sa suprugom Natalijom, sinom Tomom i kćerkom Alisijom. Žao mi je što decu nisam naučio srpski, pa pohađaju francusku školu. Ja sam imao sreće da maternji jezik naučim od baka Danice - kaže Frenk.

Ugovor o kupovini fabrike Uri je potpisao sa Predragom Milanovićem, predsednikom opštine Svilajnac. Milanović je rekao da je opština podigla kredit od 50.000.000 dinara i nedavno kupila firmu Beko čiji je proizvodni pogon 2.500 kvadratnih metara, a potom ju je renovirala. Ova firma je 2003. godine otišla pod stečaj i nije mogla biti prodata ni posle 21 licitacije.
 

Šesti strani investitor

- U Svilajncu postoje izraelski, švajcarski, japanski, italijanski i austrijski investitori. Frenk je šesti strani investitor. Iznajmili smo polovinu prostora nekadašnjeg Beka, a uskoro ćemo obezbediti investitora i za drugu polovinu. Ne želimo da prodamo firmu, jer planiramo da nam ona bude biznis inkubator za one koji će raditi u njoj dok ne naprave vlastite pogone - rekao je Milanović.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online