Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
12
Nedelja 27.04.2014.
13:44
Fonet A

"Telekom privatizovati, za EPS pronaći partnera"

Mandatar nove Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će država prodati Telekom Srbije, dok će za Elektroprivredu Srbije nastojati da pronađe manjinskog partnera.

Većina državnih preduzeća mora biti privatizovana, kreće se od Telekoma i EPS-a
 

Vučić je u ekspozeu rekao da ni Telekom, ni država, ne mogu da ulažu u razvoj telekomunikacija i da bi vrednost Telekoma na tržištu se smanjila, tako da je odlučeno da se kompanija privatizuje.

"Očekujemo da se proces privatizacije okonča naredne godine, ako tržišni uslovi to budu dozvolili", rekao je Vučić.

On je ocenio da je EPS najvrednija kompanija u državnom vlasništvu i da privatizacija kompanije ne bi bila dobro rešenje.

"Najbolje rešenje je dolazak manjinskog partnera u EPS", rekao je Vučić i naveo da očekuje da se proces dovođenja manjinskog partnera okonča do 2016. godine.

Za Srbijagas Vučić je rekao da će pod hitno biti restrukturiran i da će se za pojedine delove kompanije naći kupac.

Šta je Vučić (prvo) obećao Srbiji?

Vučić je najavio da će Železnice Srbije biti podeljene u tri dela - prevoz robe, infrastrukturu i prevoz putnika.

Vučić je rekao da će biti pojačani kontrola i nadzor rada u Rudarskom topioničarskom basenu Bor i da će se pripremiti uslovi za privatizaciju kompanije.

On je napomenuo i da je Državna lutrija Srbije napravila gubitke i da postoji interesovanje stranih partnera za dolazak u Srbiju, od čega bi koristi mogla da ima i država.

Aerodrom Beograd će, prema Vučiću, tražiti partnera za efikasnije upravljanje.

POVEZANE VESTI

Nedelja 27.04.2014. 14:00
BANDIT I HOŠTAPLER . PRODATI NEŠTO NAJBOLJE ŠTO DONOSI PROFIT U SVAKOJ SEKUNDI MOŽE SAMO ZLOČINAC . TELEKOM JE RUDNIK ZLATA U SRBIJI ALI BANDITI SU REŠILI DA UNIŠTE SRBIJU . Obećava da će BITI TEŠKO ? NARAVNO KADA SE NE POREĆE PROZVODNJA NEGO SE PRODAJE SUVO ZLATO SRBIJE . ZLOČIN ...
Nedelja 27.04.2014. 14:08
Ovaj se ponasa kao da je cela Srbija sada njegovo vlasnistvo , te on sve bogatstvo ionako siromasne Srbije izneo na buvljak,pa onda misli:" navali Narode,jos malo pa nestalo".Ovo stvarno prelazi sve ljudske norme,a Narod i dalje gleda,cuti i guta.E pa dokle???
Nedelja 27.04.2014. 14:53
после ове распродаје Србија ће бити дефинитивно мртва,,ови Топаловићи из назадњачке странке су гробари Србије
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online