Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 28.04.2015.
17:05
Tanjug A

Ministarka najavila: Uskoro Aerodromi Srbije

Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je da će uskoro biti formirano preduzeće Aerodromi Srbije koje će objediniti aerodrome u zemlji i zajednički će upravljati njihovom infrastrukturom i uslugama.

Tanjug
Zorana Mihajlović na vatrogasnoj vežbi koja je održana na aerodromu Nikola Tesla

Mihajlović je rekla novinarima na beogradskom aerodromu Nikola Tesla da se radi na osnivanju tog preduzeća i da je za to nadležno pre svega Ministarstvo privrede i izrazila očekivanje da će se taj predlog vrlo brzo naći na sednici Vlade.

- Hoćemo da i drugi aerodromi u Srbiji posluju tako dobro kao aerodrom Nikola Tesla u Beogradu - poručila je Mihajlović koja je prisustvovala vatrogasnoj vežbi na aerodromu.

Ona je rekla da će se u okviru novog preduzeća sasvim sigurno naći i aerodrom Lađevci kod Kraljeva koji će biti civilno-vojni aerodrom.

Mihajlović je dodala da osnivanje Aerodroma Srbije nije više samo ideja i da je trenutno u toku posutpak usklađivanja te odluke između ministarstava.

- Ministarstvo privrede kao resorno, kada su u pitanju preduzeća, uskoro će predložiti zaključak i očekujem što pre da ga vidim na sednici vlade - rekla je ona.

Pomoćnik ministra za vazdušni saobraćaj Zoran Ilić rekao je da će se aerodromima upravljati sa jednog mesta i da će tu biti objedinjene razne usluge, na primer lou kost, unutarputnički saobraćaj, robni saobraćaj, generalna avijacija odnosno privatni avioni i drugi oblici.

On je rekao da će nakon zaključka vlade biti registrovano novo preduzeće Aerodromi Srbije i da će se onda razmatrati koje će sve aerodrome obuhvatiti i naveo da će svakako u sastav tog novog preduzeća ući niški aerodrom, Lađevci, Ponikve kod Užice i drugi.

Letovi do Njujorka do kraja godine

Srbija će sa SAD potpisati sporazum o direktnim letovima u narednih nekoliko nedelja i letovi bi trebalo da budu uspostavljeni do kraja godine, rekla Zorana Mihajlović.

- Naša želja je da to uradimo do kraja godine, ali ako bude i u prvom kvartalu sledeće godine, to je ozbiljan iskorak - rekla je Mihajlović odgovarajući na pitanje novinara na beogradskom aerodromu.

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture je rekla da je za sada u planu jedna destinacija - Njujork, ali da će se u narednom periodu razmatrati i letovi za druge gradove.

Ona je podsetila da je Vlada Srbije usaglasila i usvojila sporazum sa Vladom SAD i da je sada samo pitanje trenutka kada će on biti potpisani između dve zemlje dodajući da je to stvar protokola.

POVEZANE VESTI

Utorak 28.04.2015. 17:25
Kad se ta fukara pojavi onda narod moze nesto lose da ocekiva!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online