Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Ponedeljak 11.05.2015.
18:59
Tanjug A

Šta se Vlada dogovorila sa MMF-om?

Misija MMF-a i Vlada Srbije postigle su danas sporazum za okončanje prve revizije stend baj aranžmana koji je odboren našoj zemlji, a bord direktora te finansijske organizacije trebalo bi da aranžman odobri u junu, rekla je danas predstavnica Misije MMF Zuzana Murgasova.

Tanjug
Sporazumeli se Vlada Srbij i MMF: Zuzana Mzrgasova i Dušan Vujović

- Misija MMF postigla je sporazum na nivou tima sa vlastima Srbije koji sada treba da odobre rukovodstvo i izvršni odbor MMF čime bi se okončala prva revizija sporazuma - navela je Murgasova na konferenciji za novinare nakon razgovora predstavnika Misije i srpske vlade, dodajući da se odluka borda očekuje na zasedanju u junu.

Ona je rekla da će Srbiji biti na raspolaganju 146 miliona evra, ali je dodala da su vlasti Srbije najavile da ne nameravaju da povlače sredstva iz stend baj aranžmana.

Murgasova je ocenila da je ekonomska perspektiva u Srbiji u određenoj meri poboljšana, te konstatovala da je nepokolebljiva primena zdravih ekonomskih politika i reformi od ključne važnosti za postizanje privrednog rasta.

Fiskalni rezultati u prvom kvartalu ove godine u skladu su sa ciljevima predviđenim programom, rekla je Murgasova, navodeći da je većina mera fiskalne konsolidacije sprovedena u skladu sa budžetom za 2015. godinu.

Pozitivan privredni rast

Ministar finansija Dušan Vujović očekuje da ćemo do kraja godine imati pozitivan privredni rast i kaže da se fiskalna konsolidacija u Srbiji do sada uspešno sprovodi.

- Promenjene su "projekcije rasta" sa minus 0,5 na nula. Fisklana konsolidacija je teška stvar, ali smo je sporevli do sada uspešno i sve se ostvaruje bolje od svih očekivanja - rekao je Vujović na konferenciji za novinare u Vladi Srbije, posle završetka zvanične posete Delegacije MMF-a Srbiji.

Vujović je istakao da se otvara prostor za relaksaciju monetarne situacije zbog uspeha u fiskalnoj politici, naglasivši da se otvara prostor i za finansijski rast i otvaranje novih radnih mesta.

On je naglasio da MMF podržava program Vlade Srbije, koji smo zamislili i dodao da je na kraju prvog kvartala deficit države ispod dva odsto.

Odluka o poskupljenju cene struje biće doneta početkom juna zajedno sa programom restrukturiranja Elektroprivrede Srbije, izjavio je ministar finansija Dušan Vujović.

- Ekonomski rečeno, trebalo bi povećati cenu struje odmah, ali želimo da nadjemo put da omogućimo i zaštitu stanovništva i funkcionisanje EPS-a - rekao je Vujović.

Ministar je naveo da Vlada želi da odloži povećanje cene struje zato što svaki dan odlaganja znači mnogo stanovništvu, a ne zato što je neodlučna.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 11.05.2015. 21:45
Stvara se velika Albanija pod pokroviteljstvom zapadnih sila.Ostavimo se petparačkih priča,ostavimo se strančarenja,nadmudrivanja medjusobnih svadja i podela.Ode deo po deo Srbije.Na našim srpskim zemljama stvara se velika,Albanija,Hrvatska;Bošnjačka.12 i 5 je ali još nije prekasno:prst na čelo:postoji samo jedan interes samo jedna stranka: S R B I J A!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online