Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Nedelja 24.07.2016.
19:30
N. S. Preradović - Vesti A

Neka komšija plati porez!

Poreznici u otadžbini pokušavaju da nateraju građane Srbije da prijave komšije koji izdaju stanove, a ne plaćaju porez. Dakle, ukoliko imate stan koji izdajete, a ne plaćate porez državi budite na oprezu jer komšija može da vas prijavi.

M. Karović
Poziv građanima da budu špijuni

Putem sajta Poreski alarm može da se prijavi osoba za koju se sumnja da ostvaruje i ne prijavljuje prihode na osnovu izdavanja u zakup nepokretnosti. Dodatno su izrađeni flajeri na kojima se pozivaju građani da ispune svoje obaveze i da prijave neplatiše, kao i da plate porez na prihode od izdavanja nekretnina. Ovi flajeri trebalo bi da počnu da se dele u narednim danima po zgradama, a na njemu piše "Neprijavljivanje prihoda je poreski prekršaj! Podnesi prijavu!".

Stručnjaci smatraju da je na delu pokušaj vlasti da privoli građane da rade posao institucija, dok psiholozi smatraju da će ljudi početi sami da se prijavljuju zbog straha.

- Nije na građanima da rade posao za koje su institucije plaćene. S druge strane, kada bi država uredno izmirivala svoje obaveze motivisala bi građane da plaćaju svoje račune - smatra ekonomista Milan Kovačević.

U špijuniranje poziva i Elektrodistribucija Srbije koja se trudi da angažuje građane da prijavljuju one koji nelegalno razvlače kablove i kradu struju.

Najdalje u pozivu da cinkare komšije otišao je svojevremeno Mlađan Dinkić, nekadašnji ministar finansija koji je organizovao akciju "Jedan poziv menja sve". Za svaku prijavu da trgovac ne izdaje fiskalni račun, građanin je mogao da dobije 500 dinara, što je pre 11 godina iznosilo oko šest evra.

Koliko će sadašnje kampanje uroditi plodom ostaje da se vidi, a građani se libe da ispune svoje obaveze, jer je država godinama nagrađivala neplatiše, opraštajući im dugove za struju, komunalije i TV pretplatu.
 

Jadikovka podstanara

Zanimljiv je komentar jednog studenta na forumu, koji kaže da bi rado prijavio gazdaricu kod koje stanuje, ali ga nešto koči.
- Koliko mi je gazdarica uzela para za kiriju, a pritom bojler koji je ona kupila pre 20 godina, ja moram da popravljam i menjam. Međutim, ne plaća mi se 20 odsto skuplja kirija, jer će teret poreza prevaliti na mene - jada se ovaj visokoškolac.

POVEZANE VESTI

Nedelja 24.07.2016. 19:43
Još jedan zlikovački potez Vlasti . Oni bi da oni koji izdaju stanove plaćaju porez ? Hoće ali preko leđa podstanara . Stan koji je izdavan za 200 evra sada će biti 300 evra jer tako hoće država . Što je najgore u celoj situaciji sada dolazi sezona izdavanja studentima i teško roditeljima te dece . Što bih ja kao neko ko izdaje stan rizikovao i očekivao da me neko prijavi mnogo je čistije da ja povećam kiriju za 50 % i namirim državu . Država traži sve načine da OPLJAČKA I OJADI građane i ovo je jedan od ti načina .
Nedelja 24.07.2016. 19:42
:D)) ala ce takvi koji prijavljuju da lete sa balkona - k'o 'tice.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online