Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 05.04.2017.
11:15
Vestionline A

Firme iz Srbije na Međunarodnom sajmu građevine u Moskvi

Na Međunarodnom sajmu građevine i opremanja u Moskvi "Mosbuild", koji traje do 7. aprila, učestvuje osam srpskih kompanija, u organizaciji Privredne komore Srbije (PKS) i Razvojne agencije Srbije (RAS).

Promo
U Moskvi osam preduzeća iz Srbije

U okviru nacionalnog štanda Srbije svoje proizvode i usluge izlažu firme: Tehnomarket (aluminijumski profili), Aling Konel (elektroinstalacioni materijal), Digi-tel (razdelnici napajanja i komunikacionih kablova), Unipromet (oprema za puteve), Perfom (perforirani limovi), Milinković Kompani (komunalne i infrastrukturne mreze), SIMI (fabrike betona), Entero (stolarija i nametaj od drveta).

Cilj nastupa na sajmu je bolja promocija srpskih brendova, ali i podrška domaćim proizvođačima za adekvatno predstavljanje i pronalazak kupaca.

Sajam "Mosbuild" je najveći sajam građevine i opremanja u Rusiji i regionu i spada među vodeće sajmove iz ove industrije u svetu. U 2016. godini, svoje proizvode i usluge je predstavilo oko 1.200 kompanija, a sajam je posetilo oko 65.000 profesionalaca iz oblasti građevine i opremanja.

"Mosbuild" na jednom mestu spaja proizvođače, dobavljače,  distributere, maloprodajne lance, arhitekte i dizajnere iz Rusije i celog sveta.

Od 2017. godine, sajam "Mosbuild" postajo je deo "Worldbuild" koncepta, a izlagačima se pruža mogućnost korišćenja besplatne onlajn platforme "WorldBuild365" preko koje mogu svoje proizvode i usluge da predstave kupcima i distributerima iz celog sveta.

Rusija je jedan od najvažnijih spoljnotrgovinskih partnera Srbije, posebno zahvaljujući Sporazumu o slobodnoj trgovini. Prema podacima RZZS u 2016. godini, Rusija se našla na petoj poziciji sa učešćem od 5,3% u ukupnom izvozu Srbije, vrednosti  718 miliona evra, što predstavlja rast od 9,9% u odnosu na 2015. godinu. Prehrambena industrija, posebno sveže i zamrznuto voće i povrće, meso i mesne prerađevine, mlečni proizvodi, spada u vodeće kada je u pitanju izvoz u Rusiju.

PKS i RAS su u 2016. organizovali nastup na pet međunarodnih sajmova za 62 domaće firme, a procenjeno je da će zahvaljujući kontaktima ostvarenim na sajmovima biti ostvareno oko 40 miliona evra izvoza za domaće izlagače. U 2017. godini, PKS i RAS će organizovati nastup srpskih kompanija na osam međunarodnih sajmova u Rusiji, Nemačkoj, Holandiji, i to iz oblasti prehrambene, metalske, građevinske, poljoprivredne i tekstilne industrije.
 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online