Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 31.10.2017.
22:43
Vestionline A

Lidl u potrazi sa domaćim dobavljačima, otvaranje sve bliže

U okviru Dana Dobavljača PKS predstavnici kompanije Lidl Srbija susreli su se sa potencijalnim domaćim dobavljačima voća i povrća koji ispunjavaju međunarodne standarde kvaliteta.

PKS
Sa skupa u prostorijama Privredne komore Srbije

Proizvođači i distributeri imali su prilike da se upoznaju sa mogućnostima, standardima kvaliteta i procesom selekcije kojima će se Lidl Srbija rukovoditi prilikom izbora dobavljača.

Otvarajući skup, Veljko Jovanović, direktor Sektora za poljoprivredu PKS, istakao je da je današnji događaj prilika da proizvođači i distributeri voća i povrća saznaju više o potrebama Lidla i načinu na koji mogu postati njihovi dobavljači.

- Ovo je tek prvi korak u komunikaciji, a nadamo se da će rezultirati konkretnim poslovima. Dani dobavljača predstavljaju redovnu aktivnost Privredne komore Srbije, a u narednom periodu PKS će kreirati digitalne alate koji će olakšati povezivanje dobavljača i trgovaca. Trgovci predstavljaju most između proizvođača i krajnjih kupaca - rekao je Jovanović. 

U svim zemljama u kojima posluje, Lidl je prepoznat od strane kupaca po ponudi koju odlikuje najbolji odnos kvaliteta i cene, što će biti koncept kojim će nastupiti i u Srbiji.

- Kako bismo osigurali visok kvalitet i svežinu proizvoda u svakoj kategoriji, pa tako i kod voća i povrća, puno pažnje posvećujemo izboru dobavljača. Zbog toga nam je izuzetno važno što smo danas dobili priliku da započnemo direktnu komunikaciju sa domaćim dobavljačima koji će biti naši potencijalni partneri  - istakao je Daniel Petrovečki, direktor nabavke Lidl Srbija.

U nastavku dana dobavljači su imali priliku da u direktnim razgovorima sa predstavnicama Lidla predstave svoj asortiman i postave sva dodatna pitanja. Događaj predstavlja početni korak za ostvarivanje moguće saradnje, a u narednim mesecima se očekuju konkretni rezultati sastanka.

Lidl je deo Schwarz grupe sa sedištem u Nekarsulmu (Nemačka) i najveći je diskontni trgovinski lanac u Evropi sa tendencijom dinamičnog rasta. Lidl postoji u 30, a operativan je u 27 zemalja Evrope i u Sjedinjenim Američkim Državama. Lidl u Srbiji trenutno intenzivno radi na izgradnji prodavnica i uspostavljanju organizacione strukture koja će otvoriti prve Lidl prodavnice u 2018. godini. 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online