Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 03.11.2017.
17:24 >> 12:29h
Vestionline A

Srbija u Indiji promoviše suvo i smrznuto povrće

U organizaciji Privredne komore Srbije i Razvojne agencije Srbije 10 kompanija iz Srbije predstavlja proizvodni program na ovogodišnjem sajmu "World Food India", od 3. do 5. novembra, na dva nacionalna štanda površine 126 kvadratnih metara.

PKS
Uspešna promocija srpskih kompanija na Sajmu hrane u Nju Delhiju

Na sajmu, koji je danas otvoren u  Nju Delhiju, učestvuju proizvođači svežeg, zamrznutog, ili sušenog voća „All Berries“, Ivanjica, „Mirax Agrar“, Beograd, „Sirogojno company“, „ITN Group“ Beograd, „Lučić-Prigrevica“ Novi Sad i „Elixir Food“ Šabac, proizvođači pakovane hrane, supa i začina  „Yumis“ Niš, biskvita i keksa „Koncern Bambi“ Požarevac, „Agranela“ Valjevo i „Institut za kukuruz Zemun polje" Beograd.

Sajam pruža mogućnosti srpskim kompanijama da se upoznaju sa novim proizvodima i tehnologijama, iskoriste nove poslovne mogućnosti, upoznaju dobavljače za evropsko i druga inostrana tržišta, sagledaju svoju poziciju u odnosu na tržišnu utakmicu i konkurenciju.

Cilj ovogodišnjeg nastupa na sajmu kompanija iz Srbije koje predvodi Milovan Kocić, potpredsednik Privredne komore Srbije, je promocija i povećanje izvoza srpske prehrambene industrije, ali i upoznavanje sa svetskim trendovima u prehrambenoj industriji.

Veljko Jovanović, direktor Sektora za poljoprivredu PKS istakao je da se Srbija na Sajmu hrane u Nju Delhiju predstavlja na nacionalnom štandu sa 10 izlagača, među kojima su proizvođači smrznutog voća, konditorskih proizvoda, sušenog voća i drugi.

On je ocenio da postoji veliko interesovanje u Indiji za saradnju sa našom privredom i da pored koštunjavog voća, postoje realne šanse za izvoz jabuka i smrznutog programa.

- Neki privrednici već posluju na tržištu Indije, što je dobar znak, a predstoji usklađivanje pojedinih sertifikata sa indijskom stranom, za bolji promet robe.

PKS
 

Saradnja u sektoru trgovine otvara put i investicijama i već postoji obostrano interesovanje za ulaganja.

Sajam "World Food India“ čiji su organizatori Vlada Republike Indije i Ministarstvo za prehrambenu industriju Republike Indije, svetski je poznata manifestacija, platforma za produbljivanje saradnje Indije i drugih država u oblasti prehrambene industrije, mesto povezivanja kompanija, proizvođača i prerađivača hrane sa trgovcima i trgovinskim lancima.

Indija, shodno potencijalima kojima raspolaže, predstavlja jednu od najbrže rastućih ekonomija u svetu.

Ovo tržište, sa više od 1,3 milijarde konzumenata, izdvaja značajne investicije u infrastrukturu lanaca snabdevanja, što se, posebno, odnosi na potražnju proizvoda koji su prepoznatljivi na tržištima širom sveta.

U poseti Indiji boravi i državna delegacija, predvođena ministrom poljoprivrede i zaštite životne sredine Branislavom Nedimovićem.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online