Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 08.12.2017.
12:36
Vestionline, Tanjug A

Aerodrom obara rekorde: Dočekan petomilioniti putnik

Na Aerodromu Nikola Tesla danas je dočekan petomilioniti putnik za ovu godinu, što najveći rekord u 55 godina postojanja aerodroma.

Tanjug
Nebojša Vušković, novinar Sport Kluba je petomilioniti putnik za ovu godinu

Petomilioniti putnik je sportski novinar Nebojša Vušković koji je jutros otputovao za London. On je kao nagradu dobio dve avionske karte za bilo koju evropsku destinaciju i godišnju propusnicu za laundž deo Aurodroma "Nikola Tesla".

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić rekla je da su izvanredni rezultati poslovanja aerodroma posledica napora sadašnje i prethodne Vlade Srbije kao i pokazatelj da je Srbija na pravom putu.

- Beograd je postao sedište Transportne zajednice, a dobili smo i da jedini grad u sveti pored Ciriha gde će se održati najveći svetski skup inovatora "Word Minds" bude u Beogradu - rekla je Brnabić.

- Sve što radimo dovodi ljude u Srbiju i promoviše našu zemlju,  što doprinosi da ima sve više putnika i prihodima u budžetu - naglasila je ona.

Kako je rekla Srbija je na pravom putu" i sa svim što smo postigli biće lakše ići dalje".

V.d. direktora Aerodroma Nikola Tesla Saša Vlaisavljević rekao je da pre četiri godine aerodrom nije imao kapacitet da primi ovoliko putnika, kao i da je profit bio 125.000 evra.

- U ovoj godini bližimo se zaradi između 28 i 29 miliona evra, broj putnika veći je za 51 odsto, a vrednost akcija Aerodroma povećana je četiri puta - rekao je Vlaisavljević.

On je dodao da su ove četiri godine najbolje u istoriji Aerodroma.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali, koji je i predsednik Nadzornog odbora Er Srbije rekao je da je uspešno poslovanje Aerodroma dokaz ogromne promene na bolje, kako Beograda tako i Srbije.

- Kada sam učestvovao u dogovorima sa Etihadom, bili smo na ivici bankrota, a sa ovo najbrže rastući aerodrom u regionu - rekao je Mali.

Dodaje da je ponosan kao Beograđanin što Beograd ima najbolji Aerodrom, najbolju nacionalnu kompaniju i nikada veći broj gostiju.

- U novembru je nezaposlenost bila ubedljivo najmanja 88.120 nezaposlenih. To su sve rezultati teških i nepopularnih odluka koje je donosio Aleksandar Vučić, a ja očekujem još bolja vremena i jjoš više putnika - rekao je Mali.

Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež rekao je da je Beograd postao regionalni saobraćajni centar, kao i da je neprocenjiva vrednost onoga što je Aerodrom uradio za privredu Srbije.

- Koliko je samo poslovnih ljuidi došlo, kao i turista teško je izračunati koliki je to doprinos, a treba istaći i da je kargo saobraćaj sa ovog aerodroma uvećan skoro 270 puta od 2013. godine - rekao je Čadež.
 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online