Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 22.05.2018.
15:10
Vestionline A

Radna mesta za 100 mladih u BAT-u

Multinacionalna kompanija British American Tobacco (BAT), najveći britanski investitor u Srbiji, angažovaće 100 mladih ljudi koji će postati deo globalnog tima za tehnološki inovativne duvanske proizvode nove generacije.

BAT
Sotirios Kostouros, generalni direktor BAT 

Srbija će biti jedna od prvih zemalja u regionu u kojoj će BAT na tržište plasirati tehnološku inovaciju GLO, koja zagreva duvan bez sagorevanja. Ovaj proizvod će biti predstavljen do kraja godine, a do sada je lansiran u Japanu, Švajcarskoj, Južnoj Koreji, Kanadi, Italiji i Rumuniji.

Njegovo lansiranje, deo je nastojanja BAT-a da postane lider u transformaciji globalnog duvanskog biznisa u cilju razvijanja proizvoda smanjenog rizika. Od 2012. BAT je u razvoj nove generacije proizvoda investirao više od 2,5 milijarde američkih dolara. U okviru ove multinacionalne kompanije posluje globalni istraživački centar u Sauthemptonu koji zapošljava više od 300 vrhunskih naučnika, a koji predvodi razvoj proizvoda nove generacije.

- Ponosni smo što stvaramo mogućnost za otvaranje 100 novih radnih mesta i što ćemo pružiti priliku mladim i perspektivnim ljudima da postanu deo našeg tima, koji se kontinuirano razvija. Naši novi zaposleni imaće jedinstvenu mogućnost da učestvuju u transformaciji industrije i započnu karijeru u podsticajnoj atmosferi kakvu negujemo u BAT-u - izjavio je Sotirios Kostouros, generalni direktor BAT-a za Srbiju i Crnu Goru.

BAT Srbija nastavlja trend direktnih investicija

Istovremeno sa razvojem novog dela poslovanja, BAT u Srbiji nastavlja trend direktnih investicija i zapošljavanja u ostalim segmentima svojih operacija u Srbiji, posebno u fabrici u Vranju. Otvaranjem novog proizvodnog pogona prošle godine, u koji je investirano više od tri miliona evra, proizvodnja je podignuta na najsavremeniji nivo, pri čemu je zaposleno skoro 50 novih radnika.

Prosečna mesečna primanja u fabrici su 2,3 puta veća od republičkog proseka, dok je minimalna plata duplo veća od minimalne zarade u Republici Srbiji.

BAT ove godine obeležava 15 godina od preuzimanja Duvanske industrije Vranje, a uspešno poslovanje se ogleda u trenutnom tržišnom učešću od čak 30 odsto. Kompanija je do sada, kroz poreze i akcize, uplatila u budžet Republike Srbije više od dve milijarde evra, dok je putem direktnih investicija uloženo 220 miliona evra.

Samo u fabriku u Vranju investirano je 120 miliona evra i ona danas predstavlja proizvodni centar za zemlje članice CEFTA sporazuma, čiji se proizvodi izvoze u Albaniju, Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru i Makedoniju.

Pored investicija u proizvodnju BAT je u društveno odgovorne projekte investirao više od milion evra.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online