Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Subota 28.11.2009.
15:43
Tanjug A

Nova Mesićeva paljba po Dodiku i Srbiji

Hrvatski predsednik Stjepan Mesić ponovio je u subotu u Zagrebu da premijer Republike Srpske (RS) Milorad Dodik vodi prema Bosni i Hercegovini razbijačku politiku istu kao i Slobodan Milošević, samo drugim sredstvima.

Mesić je ocenio da bi takva politika premijera Dodika mogla dovesti do novih nestabilnosti i sukoba.

"Slobodan Milošević imao je program da ratom proširi granice Srbije, jedan imperijalni projekt koji je doživeo totalni neuspeh zbog koga je prouzročio prolevanje mnogo krvi i brojne žrtve", rekao je Mesić.

Stjepan Mesić ne odustaje od optužbi na račun premijera RS Milorada Dodika i državu Srbiju

Po Mesiću, "sada imamo nešto šta se dešava s nekim drugim sredstvima".

Rekavši da Dodik ne priznaje BiH ni ni glavni grad Sarajevo i da za njega ta država nije konstanta, Mesić je ocenio da je za premijera RS "konstanta srpski entitet koji je nastao etničkim čišćenjem".

U RS je nekad živelo 48 odsto Hrvata i Bošnjaka, a danas u tom entitetu od 220.000 Hrvata sada ima oko 10.000, ustvrdio je Mesić.
Šef hrvatske države je ocenio i da je nejasna i politika Srbije prema BiH.

Hrvatski predsednik je još jednom uporedio premijera RS Milorada Dodika i bivšeg predsednika Srbije Slobodana Miloševića

"Ukoliko Dodik ne priznaje BiH i kaže da će referendumom rešiti pitanje izlaska iz nje, a priman je u Srbiji uz najveće počasti, to za mene znači upitnu politiku", rekao je Mesić.

Po Mesiću, Srbija je, s jedne strane za BiH, a na drugoj podržava onog koji razbija BiH na drugi način.

"Iako svi u Srbiji tvrde da su za celovitu i jedinstvenu BiH, a svet im veruje, tamo se dočekuje ratna zločinka Biljana Plavšić kao Jovana Orleanka, šalju se avioni po nju i smišljaju funkciju kakvu treba dobiti u RS", rekao je Mesić

Prema Mesićevom mišljenju, Tadić nema razloga da se ljuti na njega

Na pitanje hoće li u okviru njegove oproštajne turneje s obzirom da mu mandat ističe početkom 2010. doći i do susreta sa predsednikom Borisom Tadićem, zato što je on, navodno, već tri puta odložio susret s sa hrvatskim šefom države zbog izjava o Dodiku, Mesić je rekao da ne zna zašto se predsednik Srbije ljuti "jer za to nema ni jednog razloga", kao i da on "samo izrekao svoje mišljenje".

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 30.11.2009. 00:31
Mislim,sta taj covek k... vise,koga briga za njega,gledajmo nase interese,samo napred Srbi
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online