Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Utorak 25.01.2011.
16:09 >> 19:48h
RTS A

Hrvatska odbornica: Kosovo je srpsko!

Nezavisnost Kosova je greška, ocenila Helena Novak, odbornica SDP-a u Trogiru. Kosovo je srpsko otkad je sveta i veka, a Albanci koji žive u Trogiru ponašaju se neprihvatljivo, smatra Novakova.

Helena Novak: Nezavisnost Kosova je greška
 


Odbornica Socijaldemokratske partije u gradskom veću Trogira Helena Novak, našla se na udaru zbog stavova koje je objavila na Fejsbuku, a u kojima ocenjuje da je nezavisnost Kosova greška i upozorava na neprihvatljivo ponašanje Albanaca koji žive u Trogiru, piše nedeljnik Nacional.
 

"Demokratija podrazumeva teritorijalnu celovitost i suverenost međunarodno priznate Srbije. Kosovo je srpska autonomija i po međunarodnom i po nacionalnom pravu pokrajinskoj skupštini je nadležna Republička Skupština.
 

"A ako ćemo pričati o Šiptarima, ima ih u Trogiru, imaju zlatare, pekare, poslastičarnice. Varaju, lažu, švercuju, diluju, pucaju, obračunavaju se na svoj način. Oni su sve samo nisu pošteni, vredni i dobri. To je smešno. Ali nemam ja ništa protiv njih. Ja pričam o Kosovu - srpskoj autonomnoj pokrajini", pisala je Novakova, koristeći dalmatinsku leksiku.
 

"Kosovo je Srbija, a to što se neko pravi pametan u EU, a nikad na ovim prostorima nije bio, to je problem. I to su nacisti novog doba", piše Helena Novak.
 

"Kosovo je srpska teritorija otkad je sveta i veka, a ovo će se EU razbiti o glavu, jer su dozvolili Albancima da imaju još jednu mafijašku državu", piše Novakova. Ona smatra i da "Hrvati i Dalmatinci nisu isti narod i što ćemo sad? Hoćemo li se odvojiti?"
 

Novakova je u izjavi za Nacional ukazala da prepiska na Fejsbuku iskazuje njene stavove prema samostalnosti Kosova, ističući da su oni njena privatna stvar i da se nikako ne bi smeli protumačiti kao stavovi SDP-a.
 

"Navela sam Kosovo samo kao primer, jer smatram da je EU napravila grešku s priznanjem te države, pa se otvorila mogućnost da još neki narodi počnu da traže svoje pravo na osamostaljenje, što po meni nije dobro", kaže Helena Novak.

Zajednica Albanaca Splitsko-dalmatinske županije protestovala je kod gradonačelnika Trogira Damira Rilje.

POVEZANE VESTI

Utorak 25.01.2011. 16:43
Cim su osnovali Zajednicu Albanaca Splitsko zadarske zupanije, morali su znati da je pocelo pregrupisavanje. Sad ce otkup zemljista, pa polako da sastave Split i Ulcinj. To je inace predvdjeno 1915 god. Londonskim sporazumom da pripadne Kraljevini Srbiji, pa prema tome njihovi "istoricari" smatraju da nije Hrvatsko. Kad je tako - njihovo je.
Utorak 25.01.2011. 16:49
поздрављам њено здраво и храбро размишљање!
Sreda 26.01.2011. 21:17
gospođo svaka čast vi ste budučnost zdravih odnosa na ovim prostorima a ne tadić i josipović.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online