Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Petak 18.03.2011.
16:56
Vestionline A

Crna Gora: Lideru narodnjaka oduzimaju državljanstvo

Crnogorsko Ministarstvo unutrašnjih poslova pokrenulo je danas upravni postupak za oduzimanje državljanstva Crne Gore predsedniku Narodne stranke Predragu Popoviću.

Ostaje bez crnogorskog državljanstva: Lider NS Predrag Popović
 


"Razlog za pokretanje ovog postupka MUP nalazi u činjenici da predsednik NS, uz državljanstvo svoje matične države Crne Gore, poseduje i državljanstvo Srbije", saopšteno je iz te partije.


Navodi se da je Popović u izjavi pred ovlašćenim službenikom MUP-a istakao da se ne odriče državljanstva Crne Gore, ali ni državljanstva "bratske države Srbije".


U saopštenju NS se podseća da Zakon o državljanstvu Crne Gore, usvojen 2008. godine, sadrži "nedopustivu retroaktivnu normu, kojom se precizira da se državljanstvo Crne Gore oduzima svakom punoletnom državljaninu Crne Gore koji ima državljanstvo druge države, osim u slučaju da je državljanstvo druge države stečeno pre proglašenja nezavisnosti Crne Gore, 21. maja 2006. godine".

"Ta norma je uvedena isključivo da bi se onemogućilo sticanje državljanstva Srbije, jer državljanin Crne Gore, u vreme postojanja SCG, odnosno do 21. maja 2006. godine, samo nije mogao imati državljanstvo Srbije", kaže se u saopštenju.


Zvaničnoj Crnoj Gori, kako se navodi, "nije smetnja da naši državljani poseduju državljanstva Makedonije, Slovenije, Albanije, Hrvatske, BiH, SAD kao i Šinavatrine domovine Tajlanda".


"Ne prave problem ni kada se radi o državljanima Srbije, albanske nacionalnosti, s teritorije Kosova i Metohije! Na meti režima su samo Srbi iz Crne Gore, koji imaju i državljanstvo Srbije", kaže se u saopštenju.
 

NS ocenjuje da su jasni razlozi zašto režim ovaj upravni postupak protiv Popovića pokreće u jeku popisne kampanje u Crnoj Gori.

"Da je reč o brutalnom obračunu sa predsednikom Popovićem i NS, potvrđuje činjenica da ovim resorom u MUP-u Crne Gore, upravljaju kadrovi Socijaldemokratske partije, ministar policije Ivan Brajović i njegov pomoćnik Osman Subašić", kaže se u saopštenju NS.
 

POVEZANE VESTI

Petak 18.03.2011. 18:53
Не треба се узбуђивати, све ће бити добро. Па Тадић је отворио конзулат у Игалу. Само да почне купалишна сезона!..
Petak 18.03.2011. 17:37
kako moze autohtonom drzavljaninu crne gore da se oduzme drzavljanstvo crne gore ? smesno je sto srbija deli drzavljanstvo crnogorcima.
Subota 19.03.2011. 11:36
orvelova 1984 crna gora !
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online