Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Četvrtak 07.04.2011.
16:32 >> 21:21h
Vestionline A

Grigorije: Vučurević nije zločinac

Episkop zahumsko-hercegovački i primorski Grigorije izjavio je danas da ratni gradonačelnik Trebinja Božidar Vučurević nije bio zločinac i da treba učiniti sve što je potrebno da bi se dokazala istina. Predsednik Republike Srpske, Milorad Dodik, izjavio je danas da je Vučurevićevo hapšenje potpuno nepotrebno.

"Ožalošćeni smo što je Vučurević uhapšen i zato svi treba da učinimo koliko možemo da se ta laž i nepravda skinu sa njega, jer ukoliko se na njemu ostave, ostaće nepravda i našem gradu, koji se u onom strašnom ratu borio časno i pošteno", rekao je vladika Grigorije.

Naš obraz je čist: Episkop Grigorije
 

On je dodao da je srpski narod u Hercegovini želeo da ostane samo na svome.

"Ako je greh, naš jedini je bio taj što smo željeli da ostanemo svoji na svome, iako su nam uzeli trećinu teritorije i izginulo stotine mladića, nismo kaljali ni obraz ni ruke ni kao narod ni kao ljudi", istakao je vladika Grigorije.

Episkop zahumsko-hercegovački služio je danas Svetu arhijerejsku liturgiju u hercegovačkoj Gračanici na Crkvini povodom krsne slave hrama Blagovesti i pomen Jovanu Dučiću u okviru kulturne manifestacije "Dučićev dan".

Ratni načelnik opštine Trebinje Božidar Vučurević, koji je jedan od osnivača SDS-a, uhapšen je u ponedeljak, 4. aprila, po poternici Hrvatske, na graničnom prelazu Karakaj kod Zvornika. Viši sud u Šapcu odredio je Vučureviću ekstradicioni pritvor od 18 dana.

Županijsko državno tužilaštvo u Dubrovniku podnelo je zahtjev protiv Vučurevića za provođenje istrage još 1993. godine, a Županijski sud u Dubrovniku otvorio je istragu 10. marta iste godine. Ova istraga bila je u prekidu, da bi tek 3. septembra 2008. godine bila podignuta optužnica protiv njega.

Vučurevićev advokat podneo žalbu

 

Advokati odbrane nekadašnjeg načelnika opštine Trebinja Božidara Vučurevića podneli su danas Višem sudu u Šapcu žalbu na rešenje o određivanju ekstradicionog pritvora Vučureviću, rekao je Srni advokat Svetozar Vujačić.

 

"U žalbi je navedeno da nema nikakvih osnova, dokaza za njegovu krivicu, ni propratne dokumentacije, te da je pritvor Vučureviću od 18 dana određen samo na osnovu poternice Hrvatske", rekao je Vujačić.

 

On je naveo da bi sud u Šapcu trebalo da odgovori na žalbu najkasnije u ponedjeljak, kada ističe zakonski rok od tri dana za odgovor na žalbu.

Dodik: Vučurevićevo hapšenje nepotrebno

Milorad Dodik

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik smatra da je hapšenje ratnog načelnika opštine Trebinje Božidara Vučurevića bilo nepotrebno, da ne doprinosi normalizacije odnosa u regionu i pokazuje da postoje različiti aršini u vezi sa ratnim zločinima.

"U BiH postoje različiti aršini, postoje njihovi zločinci koje štite njihovi organi. Vidljivo je kolika se gužva podigla kada su uhapšeni Ganić ili Divjak, a očigledno je da se sada raduju što je uhapšen Vučurević. Ovo samo potvrđuje da nema ni zemlje ni organa ni principa - nema ničega", poručio je Dodik.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 07.04.2011. 18:00
Pravda za G. Vucurevica i sve Srpske zatvorenike !!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online