Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Subota 16.04.2011.
02:41
Vestionline A

Amerikanci i Francuzi pripremali "Oluju"

Hrvatskoj vojsci (HV) u pripremi "Oluje" mnogo su pomogli francuski i američki vojni stručnjaci, izjavio je penzionisani pukovnik HV i poslanik Socijaldemokratske partije Ante Kotromanović koji je, kako je rekao, slušajući optužnicu, imao osećaj da su se zločini za koje su optuženi generali Ante Gotovina i Mladen Markač dogodili na području Srbije, negde oko Čačka.

Francuski vojni stručnjaci bili su od velike pomoći HV-u kada se u Šepurinama kod Zadra osnivala podoficirska škola i osposobljavao oficirski kadar, rekao je Kotromanović u emisiji Hrvatske televizije i dodao da su HV u pripremama operacije veliku pomoć pružili i oficiri američke vojske.

Ante Kotromanović

"Da li to onda znači da su i Francuzi i Amerikanci deo zajedničkog zločinačkog preduzeća, odnosno da smo mi, zajedno s Francuzima i Amerikancima, proterali ljude s područja na kome je sprovedena 'Oluja'" ? - pitao je Kotromanović.

"Slušajući optužnicu, imao sam osećaj da su se zločini za koje su optuženi generali Gotovina i Markač dogodili na području Srbije, negde oko Čačka", rekao je Kotromanović i ocenio da je Oluja "odrađena vojnički korektno i bez ikakvih zadnjih primisli".

POVEZANE VESTI

Subota 16.04.2011. 02:52
"primisli" su bile prednje....pobiti Srbe....
Subota 16.04.2011. 09:04
Kotromanovicu, jesi li to izvadio glavu iz pijeska??? Hrvatska je htjela da uradi sve to sto je uradjeno po pitanju srpskog stanovnistva! To je cinjenica! Da bi to sproveli u djelo, a pri tom nebi bili optuzeni od svijeta, zatrazena je pomoc stranih "strucnjaka", sto ste i dobili... Dobili ste ljude koji su vas obucavali (mada vi imate iskustva od ranije), a dobili ste i sva potrebna materijalna sredstva, pa cak i strane placenike, naoruzanje itd. Zato vas i nema u Haagu u onom broju, u kojem bi trebalo da budete tamo, jer bi neko propjevao i o stanim podrskama! To je samo znak vise, da su sve te mracne sile jos uz vas! U protivnom, mogli bi se neki drugi naci na tim optuzenickim klupama!!!
Subota 16.04.2011. 10:28
Ante pokusava kao i uvek do sada njegovi Hrvati, da se sakrije iza saveznickih skuta, uvlaceci i njih u ceo projekat, ali ovi odlucili da vas puste niz vodu.Sta sam uradio mama......cudno infantilno ponasanje za Hrvate, ha, ha, ha..Nemci su svoje priznali i platili, a sad ce da vide sa kim imaju posla kad dodje na red i genocid u drugom svetskom ratu. Hrvatima su uvek svi krivi, samo oni ne. To treba da Srbi iskoriste.Uskoro ce Nemci da shvate da kao sta moraju sa Rusima da pricaju o istoku, tako i o ostalima na Balkanu sa Srbima.Naucili su gresku i Nemac je vise nece ponoviti jer drugacije ce opet da ide protiv svojih interesa kao i u prethodna tri rata.O Kosmetu ce tek da se prica...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online