Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Ponedeljak 18.04.2011.
07:50
Beta A

Gotovinu i Markača uporedio sa Hristom

Hrvatski vojni biskup Juraj Jezerinac ocenio je okrutnom i nepravednom presudu Haškog tribunala hrvatskim generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču za ratne zločine nad srpskim stanovništvom tokom i posle akcije Oluja" 1995. godine.

Juraj Jezerinac

"Duboko nas je kao narod iznenadila okrutna presuda našim generalima u Hagu. Nama se dogodilo kao što se dogodilo Isusu na Cvetnicu.

Osetili smo kao da i nama viču: Raspni ga, raspni!", naveo je, kako prenosi agencija Hina, Jezerinac u Zagrebu tokom propovedi povodom praznika Cvetnice.

Prema njegovim rečima, gotovo da nema čoveka u Hrvatskoj koji je imalo pošten i koji voli svoj narod i svoju domovinu, a da nije osetio bol nakon nepravedno izrečene presude u Hagu.

"Ne čudimo se tome. Otkad je osuđen najneviniji sin ove zemlje Isus Hrist, ne možemo očekivati pravedne sudove...", rekao je Jezerinac.

On je izrazio uverenje da će "istina doći na videlo, kao što je došla na videlo istina o Isusu Hristu".

Nekoliko hrvatskih biskupa već je javno kritikovalo presudu hrvatskim generalima koju je u petak objavio Haški tribunal, ali se Hrvatska biskupska konferencija o presudi još nije javno oglasila.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 18.04.2011. 08:39
Ala se nalupetao nepismeni idiot, Hristos nije "sin ove zemlje" nego sin Duha Božijeg i Bogorodice. Dobro nije rekao da je najbolje igrao gange u Herceg Bosni. Lepo se kaže - ne uzimaj ime Božije u usta uzalud, a njima je Bog samo firma za prodaju otkupa grehova.
Ponedeljak 18.04.2011. 15:21
Drugovi, molim vas, nemojte se opterećivati. Ovaj degenerik je ismijavan i tu kod nas, u Hrvatskoj. Tip je nastrani nacista, degenerik i psihički bolesnik. Njegove riječi nemaju težinu jer ga malo tko smatra za normalnu osobu.
Ponedeljak 18.04.2011. 12:56
Drago mi je da se opet javno vidi pravo lice Rimske inkvizitorske partije! Gospodo ekumenisti vidite li izraz lica gospodina Jezerinca? Vidi se duboka ljubav prema svojim bližnjim,izraz miroljubivosti,skromnosti,mira i Božijeg blagoslova...zar ne?! I kako se fino naivno u pozadini vidi lik slavnog upravnika koljačih legija Jasenovca blaženog Alojzija Stepinca. Ko želi sa ovakvim da sjedi za jednoj trpezi slobodno, ja bih radije otišao u Egipatsku pustinju da bih dušu sačuvao.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online