Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
11
Utorak 17.05.2011.
15:21
Jutarnji.hr A

Milošević: 6.000 Hrvata branilo je Vukovar pola godine, a vi Knin ni 12 sati

Agencija Sensa objavila je juče transkripte sednica Miloševićevog Vrhovnog saveta koji su korišćeni na suđenju Momčilu Perišiću, bivšem načelniku Vojske Jugoslavije, koji čeka presudu za zločine u Hrvatskoj i BiH.

Milošević rukovodstvo Krajine optužio da su pobegli kao zečevi i oterali narod u egzodus

"Pobegli su ko zečevi, a sada traže da ih Jugoslavija brani", obrušio se Slobodan Milošević na Milana Martića i krajinsko vođstvo na sednici Vrhovnog saveta odbrane Jugoslavije 14. avgusta 1995. posle operacije Oluja.

"Više su izginuli u bežaniji sa stanovništvom, nego što bi izginuli držeći linije!", rekao je tada Milošević.

Prema juče objavljenom transkriptu, Milošević i generali delili su stav da su krajinski Srbi sami krivi za Oluju jer su odbili sve mirovne predloge. Milošević, navodno, nije znao ko je naredio povlačenje iz Krajine. 

"Molim vas, 6.000 Hrvata je branilo Vukovar pola godine; napadala je cela Prva armija, vazduhoplovstvo, čudo, sva sila koju je imala JNA, a oni nisu odbranili Knin, kojem se može prići samo iz tri pravca; nisu ga mogli braniti ni 12 sati!? Oni ga nisu branili, jer po svim izveštajima koje smo dobili od policajaca, građana i ostalih, čim je prestala artiljerijska priprema u sedam uveče, oni su naredili - bežaniju! Prema tome, tu nije bilo nikakvog otpora niti je bilo borbenog dodira sa hrvatskim snagama. (...) Tamo je palo naređenje da svi izađu iz Krajine istog dana, čak bez stvorenog kontakta sa hrvatskom vojskom na najvećem delu fronta. Da smo istog tog dana napravili idiotsku glupost da im pomognemo, ko bi to stigao do Knina do večeri da im pomogne?! Pa, tamo ne bi moglo da se stigne od njihovih kolona kojima su zakrčili sve puteve u bežaniji zajedno sa stanovništvom. (...) Pitanje je ko je, zaista, doneo odluku da krajiško rukovodstvo napusti Krajinu? Takva odluka, kada su imali sve uslove da se brane, izazvala je egzodus. Sada to treba da bude razlog da Jugoslavija jurne tamo da brani te teritorije, sa kojih su oni pobegli kao zečevi?!", navodno je rekao Milošević na sednici Vrhovnog saveta odbrane.  

POVEZANE VESTI

Utorak 17.05.2011. 15:46
Kosti mu se prevrtale u grobu! Kakav ljigavac?! Klasična zamena teza,prekrajanje istorije i pranje ruku!Pa,ko je bio vrhovni komandat i Bog i batina za vreme "Oluje"?! Što nije govorio o tome kako je on lično s Tuđmanom i Alijom rasprodao par godina ranije šta je mogao,i kako je za vreme "Oluje" zabranio izbeglicama da uđu u Bgd?! Nadam se samo da ove Sansine transkripte neće uzeti SPS kao stožer svoje buduće ideologije,jer je mozgopranje odnelo isuviše žrtava poslednjih 20 godina,a pošto će se sigurno angažovati da uzmu koji glas na predtojećim izborima sasvim je izvesno da će za njih glasati svi crveni vampiri!
Utorak 17.05.2011. 18:49
ako nekome nije jasno koji je slobodan milošević bio licemer i samozaljubljeni vlasto držas kojem osim lične vlasti ništa drugo nije bilo sveto nek pase ovakve tekstove i nek se pali na njih.on je svoje komadante brigada slao u krajinu sa aktovkama,a vraćao iz krajine natovarenim šleperima opljačkanim od kraišnika ,čak su nam i zubarsku stolicu pokušali odnijeti.a največi uzrok kolapsa krajine je bio izrežiran u slobinoj kuhinji dok su to na terenu odradili njegovi pukovnici.neka onaj iz gračaca pukovnik objasni ko i zašto sat prije napada u medačkom džepu izdaje naredbu da se razminira teren kuda će hrvati upasti i zatvoriti džep.zato je bolje ne vući nas za jezik sa ovakvim tekstovima .
Utorak 24.05.2011. 10:30
Izdali su drzavu
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online