Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Sreda 08.06.2011.
04:21
Vesti A

Mladićevi dobili pasoše

Porodica generala Ratka Mladića dobila je biometrijske pasoše kako bi mogla da otputuje u posetu u Hag, rekao je Darko Mladić, generalov sin.

Bosiljka i Darko Mladić (desno) sa advokatom Ratka Mladića Milošem Šaljićem
 



- Pasoš smo uzeli, ali još nismo dobili potvrdu da smo skinuti sa crne liste. Čim budemo mogli da otputujemo, otići ćemo tamo, rekao je Darko Mladić.

To je potvrdio i advokat Miloš Šaljić, demantujući da je Mladić pretio štrajkom glađu i prestankom uzimanja lekova zbog zahteva u vezi sa posetom porodice i finansiranjem njegovog tima odbrane. Šaljić je kazao da Mladić još nije izabrao

Svađaju ga s Karadžićem


Beogradski publicista Ljiljana Bulatović tvrdi da su prozapadni mediji pokrenuli kampanju da se Mladić i Karadžić "okrenu jedan protiv drugog". Ona je navela da bi se na taj način satanizovali i jedan i drugi, te izrazila uverenje da njih dvojica i ne razmišljaju o tome da se međusobno optužuju.

branioce, ne želeći da komentariše informacije o tome da Mladićeva porodica pregovara sa nekoliko ruskih advokata.


Inače, izručenje Mladića pozdravljeno je na sednici Saveta bezbednosti UN.

Šestomesečne izveštaje o radu Tribunala i tužilaštvu podneli su predsednik suda i glavni tužlac, Patrik Robinson i Serž Bramerc, koji su ukazali da je hapšenje Mladića "prekretnica" i "jedan od najznačajnijih događaja" za Tribunal, međunarodnu pravdu i žrtve.


Bramerc je kazao da od vlasti u Beogradu sada očekuje da "otkriju i kazne" one koji su 16 godina pomagali u skrivanju Mladića, uključujući i "državne službenike". Glavni tužilac je naznačio da od Srbije očekuje i da "bez odlaganja" pronađe i uhapsi poslednjeg optuženog begunca, Gorana Hadžića.    

POVEZANE VESTI

Sreda 08.06.2011. 10:42
Volim kada me uz jutarnju kaficu docekaju ovako divne Vesti .Ja im zelim da izdrze, ne sumnjam da su Mladici iz ovog pakla kojem su ih izlozili generalovi izdajnici u poslednjih 16 godina, izasli jaci, slozniji, hrabriji, spremni da se bore do kraja !Vazno je da znaju da ipak nisu sami i verujem da im je ovolika podrska generali itekako znacajna. U te price da ce uspeti da zavade Radovana i generala sumnjam, jer sam citala knjigu Radovana Karadzica napisanu neposredno nakon njegovog odstupanja sa duznosti.Covek je u toj knjizi napisao sve, izmedju ostalog i kako mu je Milosevic okrenuo ledja.Ja ne verujem mnogim novinama kada pisu o Mladicu ! Portalu VESTI jos jednom cestitke po tom pitanju.
Sreda 08.06.2011. 13:53
Odlicno bice i Generalu i porodici lakse,sad bar mogu da se vide i popricaju! Da li bi mi obicni gradjani mogli da posetimo Generala?Da li bi to bilo moguce,to bi bilo super?
Četvrtak 09.06.2011. 07:15
.zna se ko je bio general....najveci srpski voskovodja posle vojvoda stepe stepanovica i zivojina misica... nego treba se zabaviti o drugom problemu...kako pomoci generalu..posto je jako tesko da ce hag platiti branioce koje general bude odredio kao svoje...tako da cemo sada videti kliko volimo generala....lako je pisati po netu hvalospeve....samo nemojte da se delimo sada na srbe iz srbije i one iz bosne..posto smo svi srbi gde god da zivimo....
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online