Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Sreda 08.06.2011.
16:29
Beta A

Hag: Mladić nije teško bolestan

Lekarski nalazi do sada nisu potvrdili da bivši komandant Vojske Republike Srpske Ratko Mladić ima bolest u završnoj fazi, izjavila je danas portparolka Haškog tribunala Nerma Jelačić.

Malo zapušten, ali ne i teško bolestan, tvrdi portparol Haškog suda

"Ono što mogu da kažem o tim tvrdnjama prema kojima on ima bolest u završnoj fazi ili tešku bolest, jeste da lekari u pritvoru, prema pravilima, moraju da obaveste o svakoj indiciji da je život u opasnosti", rekla je portparolka na redovnoj konferenciji za novinare u Hagu.

"Do sada ništa slično nije prijavljeno što se tiče Mladića iako je on podvrgnut lekarskim ispitivanjima", dodala je Nerma Jelačić.

Mladiću se u 11 tačaka na teret stavljaju genocid, zločini protiv čovečnosti nad nesrbima i kršenja zakona i običaja rata tokom sukoba u BiH 1992-95. On je uhapšen 26. maja u Srbiji, a izručen je Hagu 31. maja.

Mladić je u petak, 3. juna, prilikom prvog pojavljivanja pred sudijama Haškog tribunala rekao da je "teško bolestan".

"Kao što ste mogli da konstatujete prilikom njegovog pojavljivanja pred sudom u petak, čini se da je on zanemarivao svoje zdravlje poslednjih godina skrivanja", kazala je portparolka Tribunala.

Ona je podsetila da svaki novi pritvorenik koji dođe u pritvor, bude podvrgnut lekarskim pregledima u skladu sa pravilima suda. Nerma Jelačić je dodala da će biti nastavljena lekarska ispitivanja Mladića.

POVEZANE VESTI

Sreda 08.06.2011. 18:19
A gospodja Jelacic samo istinu iznosi u javnost iz Haaga, ili sta??? Kao, jednom joj se omaklo, ali inace je ok! Dali ce danas neko normalan u ovo povjerovati, ja neznam?! Ja njoj ne vjerujem!!!
Sreda 08.06.2011. 18:09
Ovo je veoma perfidna i lukava izjava ! Ona kaze " da bolest nije u zavrsnoj fazi " , to mu nekako dodje da general nije na samrti, Boze me oprosti ! Alo bre , on je bolestan covek, to je ocigledno, pa nismo slepi, gledali smo sudjenje. Vidi se da ima smetnje pri govoru, koncentraciji, hodu, los balans ne moze sam da stoji....a Bog zna kakve jos probleme ima ali se ne objavljuje. Ja bre vama u Hagu ne verujem nista. Koliko je Srba umrlo tamo i nikom nista. Jedino kome verujem u ovoj prici jesu advokat Saljic i Mladiceva porodica. Dzabe vam je sve, on ide u legendu ma sta dalje uradili.
Sreda 08.06.2011. 23:47
Molim se Bogu da general Mladic ozdravi i bude zdrav ko` dren, pa cemo vidjeti dalje! Daj Boze da je zdrav. To bi bila i jedina dobra vijest iz Haga.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online