Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Petak 10.06.2011.
03:48
Press, Večernje novosti A

Gotovina sprema pitu za Mladića

Ratko Mladić biće prebačen u blok na trećem spratu zatvora u Sheveningenu u kojem se nalaze Vojislav Šešelj, Ante Gotovina, Mladen Markač, Nebojša Pavković, Milan Lukić, prenosi srpska štampa.

Kako piše beogradski list “Pres“, general Mladić biće uskoro prebačen u blok na trećem spratu zatvora u Sheveningenu u kojem se nalaze i haški optuženici Vojislav Šešelj, Ante Gotovina, Mladen Markač, Nebojša Pavković i Milan Lukić.

Kuva za Mladića: Ante Gotovina


Srbi i Hrvati iščekuju Mladića, a prema saznanjima “Presa“, najbolji kuvari, generali Gotovina i Pavković, pripremiće Mladiću poseban specijalitet za dobrodošlicu - pitu sa sirom.


Sagovornik “Presa“ koji je insistirao na anonimnosti, kaže da će Mladić posle perioda adaptacije i lekarskih pregleda, biti prebačen u jedan od tri bloka zatvora u sheveningenu.


“Ratko će biti u ekipi sa Vojislavom Šešeljem, generalom Nebojšom Pavkovićem, Milanom Lukićem, hrvatskim generalima Antom Gotovinom i Mladenom Markačom... Naravno, Tribunal u svakom trenutku može da promeni ovu odluku. Inače, selidbe pritvorenika su česte i do sada je promenjeno nekoliko ekipa“, kaže sagovornik “Presa“.


Partija šaha sa Šešeljom


Mladićevom selidbom među ostale haške optuženike bave se i “Večernje novosti“. Prema pisanju ovog lista, prvi dan izvan zidova samice, Ratko Mladić će u petak provesti za šahovskom tablom. Na drugom spratu pritvorske jedinice u

Spremio figure: Vojisalv Šešelj

Sheveningenu, generalov novi ”docimer” Vojislav Šešelj već je poređao figure i čeka da general povuče prvi potez.

Prema saznanjima “Novosti“, jedan od novih komšija Ratka Mladića biće i član “vukovarske trojke“ Veselin Šljivančanin koji u pritvoru važi za najvećeg ljubitelja knjiga. S njim će optuženi general Vojske RS najverovatnije razmenjivati beletristiku, a pre svega svoj ”Rat i mir” koji je poneo iz Beograda.


Ipak, većina slobodnih aktivnosti kojima se bave ostali pritvorenici, za Mladića neće biti dostupna zbog njegovog zdravstvenog stanja. Tako, recimo, neće moći da ”podeli” hobi Vlastimira Đorđevića: pravljenje i pečenje figurica od keramike. Niti će, na primer, moći da igra sa njim tenis ili fudbal sa Milanom Lukićem.


Izvor ”Novosti” kaže da se ovo krilo pritvora odlikuje veoma dobrim međuljudskim odnosima, a da se ceo Sheveningen može nazvati Jugoslavija u malom. “Svi pritvorenici su u više nego korektnim odnosima i podržavaju jedni druge“, tvrdi on.

POVEZANE VESTI

Petak 10.06.2011. 08:20
Kako su ovi u Seveningenu bezobzirni prema Hrvatima, to je strasno!!! Pazite, Ante Gotovnu i Markaca stavili bas u grupu sa "najstrasnijim Srbima"!!! I niko se ne buni zbog toga? Niko ne trazi premjestaj? Niko nije u velikoj opasnosti, jer se u blizini Srba??? Nevjerovatan paradoks, zar ne?!
Petak 10.06.2011. 07:26
Генијалац из Новости је обичан лажов. Где су нестали наши добри новинари?? Човече остали само полуретарди... Младић и Шешељ не могу разговарати због суђења. Пожурили су сатрапи из Хага да им одма забране. Прпа.
Petak 10.06.2011. 10:05
Svi oni tamo znaju mnogo više, nego što mi i pretpostavljamo, ne znam za druge, ali niko od ovih naših tamo nije ratni zločinac, to su vrlo obrazovani ljudi, koji su u jednom kritičnom momentu branili svoj narod, nisu to koljači, niti učesnici masakra..A koliko primećujem tamo su skoro sve sami srbi, tako da druženje nije problem, a mi smo u biti široka srca svakog prihvatimo i brzo zaboravljamo..
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online