Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Nedelja 19.06.2011.
14:16
Vestionline A

Vučurević tuži Srbiju?

Član pravnog tima Srpske napredne stranke (SNS) i advokat Vladimir Božović, pravni zastupnik bivšeg gradonačelnika Trebinja Božidara Vučurevića, izjavio je danas da razmatraju mogućnost podnošenja tužbe protiv države Srbije zbog neosnovanog i nezakonitog držanja u pritvoru Vučurevića više od dva i po meseca.

On je rekao da je Vučurević držan u pritvoru suprotno domaćem zakonu o međunarodnoj pravnoj pomoći u krivičnim stvarima i konvencijama o zaštiti ljudskih prava.

Božidar Vučurević


Božović je, na konferenciji za novinare SNS, podsetio da je Vučurevića 4. aprila, na graničnom prelazu Karakaj, uhapsila policija i predala Višem sudu u Šapcu, kao i da je nedavno pušten da se u daljem postupku brani sa slobode.


"Sud mu je prvo nezakonito odredio pritvor, nezakonito ga produžavao, da bi onda doneli i rešenje o ispunjenosti uslova za njegovo izručenje Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini", rekao je Božović.


On je rekao da su na rešenje o produženju pritvora i o ispunjenosti uslova za izručenje podneli žalbu, koju je usvojio Apelacioni sud u Beogradu, i konstatovao

Vučurević: Dokazaću istinu


Ratni načelnik Trebinja Božidar Vučurević izjavio je da ima snage, da ume i da ima čime da dokaže istinu o ratnim zbivanjima na prostorima za koje je optužen, te da odbrani ne samo sebe, već i celu Republiku Srpsku i njene interese.

da je Viši sud u Šapcu nenadležan i da nije smeo da postupa u slučaju Božidara Vučurevića.


Božović je istakao da je Vučurevića sud, koji nije nadležan, držao u pritvoru 44 dana, i ocenio da je "takvo postupanje skandalozno".


Prema njegovim rečima, Vučurevićevo zdravstveno stanje je u pritvoru narušeno.
Božović je, govoreći o reformisanom pravosuđu, istakao da je "stanje u srpskom pravosuđu alarmantno i gotovo u blokadi".


On je naveo i da predsednici sudova u Srbiji još nisu izabrani, iako je prošao zakonski rok, već su u "stanju vršilaca funkcija i u jednom neredovnom stanju".
"Građani Srbije idu od šaltera do šaltera, a suđenja se odlažu", istakao je on.

POVEZANE VESTI

Nedelja 19.06.2011. 14:33
Sudovi nam tako funkcionisu da im treba ovako nesto.Tuzbe i trazenje odsteta,jer ovde dok sud donese neku odluku Vi provedete u pritvoru i vise od dva meseca,a najgore je to sto je i vrlo cesto neopravdano.Necemo da pricamo i o drugim predmetima koji se razvlace mesecima,godinama..
Nedelja 19.06.2011. 14:34
Pa ne znam šta drugo moze da se očekuje od katastrofalne reforme sudstva koje je sprovela Demokratska stranka i za koje je EU rekla da je loše uradjeno. Sada vidimo posledice svega toga... Korenite promene su potrebne.
Nedelja 19.06.2011. 14:37
Kako nam rade sudovi tako nam još gore sve funkcioniše u zemlji. I za katastrofalnu reformu sudstva i za katastrofu u društvu odgovornost mora da snosi Demokratska stranka. Na sledećim izborima čeka ih kazna.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online