Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Utorak 09.08.2011.
06:38
Vestionline A

Udruženje izbeglica: Josipović uvredio Srbe

Predstavnici udruženja Srba izbeglih iz Hrvatske u Republici Srpskoj smatraju sramnom i uvredljivom izjavu hrvatskog predsednika Ive Josipovića da će Srbi i Hrvati zajednički u Kninu slaviti pobedu Hrvatske u akciji "Oluja".

Ivo Josipović i Jadranka Kosor na obeležavanju godišnjice "Oluje"
 

Predsednik Udruženja izbeglih Srba iz Krajine i Hrvatske Petar Džodan ocenio je da Josipović ovakvom izjavom "želi da ublaži euforiju desnice u Čavoglavama sa ustaškim simbolima tokom obeležavanja godišnjice ‘Oluje’".


"Ovakvi događaji u Čavoglavama sigurno će imati nesagledive posledice po povratak i dalji život Srba u Hrvatskoj", rekao je Džodan.


Predsednik Udruženja rezervnih vojnih starešina Republike Srpske Krajine Zoran Brkić smatra ciničnom i sramnom izjavu Josipovića, ističući da ona predstavlja uvredu za sve srpske žrtve u "Oluji" i dodajući da Srbi tu akciju smatraju zločinačkom.
 

"Srbi iz Krajine nikada neće slaviti sa Hrvatima ‘Oluju’, jer su taj dan proterani sa svojih vekovnih ognjišta i nad našim narodom počinjeni su teški zločini za koje Hrvatska mora odgovarati", poručio je Brkić.
 

Predsednik Udruženja radnika i invalida rada izbeglih iz Hrvatske sa državljanstvom BiH Nikola Puzigaća rekao je da "Srbi jedino mogu slaviti dan masovnog povratka u Hrvatsku, a ne dan progona kada su pred očima međunarodne zajednice prećutno isterani iz Hrvatske".

Predsednik Hrvatske Ivo Josipović izjavio je da će doći dan kada će i Hrvati i Srbi u Kninu obeležiti pobedu Hrvatske, bez obzira na to što će postojati određena razlika u odnosu prema istorijskim događajima.

POVEZANE VESTI

Utorak 09.08.2011. 09:28
Sta da slavim sto sam isteran iz moje kuce koja je potom opljackana pa zapaljena...
Utorak 09.08.2011. 12:14
Ovo su sve ustaski sinovi i unuci,pa je glupo da Srbi od njih ocekuju bilo sta drugo osim nekog novog Jasenovca.Opstepoznato je da krvati u svojim genima nose nesto zlocinacko i da su se kroz istoriju svi redom zgrazavali nad njihovim stravicnim zlocinima i da su Srbe cesto spasavali nijemci,talijani i ostali fasisti,a kad te fasisti spasavaju od nekoga onda znas koliko je sati.A da bi se sakrili svi ti njihovi izopaceni postupci koje ljudski um ne moze shvatiti,iz sve snage se Srbi pokusavaju predstaviti kao genocidni narod,naravno uz pomoc vatikana i onih njihovih djavolskih poglavara.A kad krvati nekom kazu da je genocidan onda vam je to apsurd u pravom smislu te rijeci...
Utorak 09.08.2011. 13:51
Zabole nas sta je rekao Ivo Josipovic...ionako izgleda kao tupavi zagorac. I ja sam izbeglica iz hrvatske, ali me za njih i njihove izjave bas briga! Cinjenica je da su obavili ono sto su zapoceli '41. i to je kraj price.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online