Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Petak 25.12.2009.
18:20
Mondo A

Mesić - heroj Kosova i Metohije

Predsednik Hrvatske u Prištini će biti proglašen "herojem Kosova", a u Zagrebu je tužio novinara koji tvrdi da je navodno povezan s albanskom mafijom.

Kako je izvestio zagrebački "Globus", Mesić će tri dana pre odlaska s funkcije "kao poslednji potez u svom mandatu povući jedan od najkontroverznijih, ali i trijumfalnijih poteza u svojoj predsedničkoj karijeri - posetiće Kosovo, gde mu se priprema veličanstven doček".

"Odlazak Mesića u oproštajnu posetu Prištini ne znači da hrvatskom predsedniku nije stalo do dobrih odnosa sa Srbijom. I Hrvatskoj i predsedniku Mesiću lično stalo je do dobrih odnosa sa Srbijom i radio je u smeru jačanja tih odnosa", tvrdi njegov savetnik.

Prema izjavi hrvatskog ambasadora u Prištini Zlatka Kramarića, za sada je sigurno da će nastupiti u kosovskom parlamentu, da će posetiti Janjevo i da će od predsednika Kosova, kao jedan od najvećih prijatelja, dobiti jedno od najviših odlikovanja. Neslužbeno se prenosi da to može biti samo jedno priznanje - "heroj Kosova".

Uoči ovog svog poslednjeg putovanja u svojstvu hrvatskog predsednika Mesić je ovih dana na zagrebačkom Opštinskom sudu podneo privatnu tužbu za klevetu protiv novinara i publiciste Darka Petričića koji ga bez ustručavanja optužuje za navodne veze s albanskom mafijom, koja mu je - prema istom izvoru - i pomogla da dođe na čelo Hrvatske.

O tome je detaljno na svojoj veb stranici pisao i Domagoj Margetić, a oba izvora su tvrdila da je Muharemi (pre toga hrvatski ambasador u Turskoj i Uzbekistanu, kuda je imenovan iz kruga Mesićevih saradnika) povučen na zahtev SAD zbog navodnih veza s albanskim švercom droge.

 

Zatim je to iz svojih izvora potvrdio i slobodni novinar Željko Peratović, koji je nedavno zbog sukoba s aktuelnim ministrom unutrašnjih poslova RH Karamarkom (koji se takođe dovodi u blisku vezu s Mesićem) objavio svoj odlazak iz Hrvatske.

"Inkriminirane su, uz ostalo, Petričićeve ocene da je hrvatski predsednik eksponent albanske mafije koja mu je finansirala predsedničku kampanju, te da je jedan od tri najbogatija čoveka u Hrvatskoj, koji pogoduje tajkunima", rekao je Mesićev advokat Čedo Prodanović.

Petričić je u emisiji ’’Dosije.hr’’ na Hrvatskoj televiziji izneo navode da je Mesić povezan sa albanskim lobijem.

"Na žalost, moram konstatirati što se tiče njegove (Mesićeve) prve predsedničke kampanje da je on bio dosta duboko povezan s albanskim lobijem u Hrvatskoj, a kasnije mnogim ljudima je bilo nejasno zbog čega on toliko drži tu neku muslimansku struju i muslimanski lobi", rekao je Petričić.

Petričić dalje u vezi sa tim nije iznosio nikakve konkretnije detalje, ali su to još pre više od godinu dana učinili neki hrvatski desničarski krugovi ljuti na Mesića zbog njegovog svedočenja u Hagu u vezi sa suđenjem hrvatskim generalima za ratne zločine u proteklom ratu.

Tako je Hrvatski uljudbeni pokret preko svog glasila optužio Mesića za vezu s mafijaškim "Osmani klanom" s Kosmeta, što su povezali s tadašnjim, u medijskoj tišini, povlačenjem hrvatskog ambasadora iz Njujorka pri UN Amira Muharemija, koji je odmah postavljen za šefa Mesićevog Predsedničkog ureda koji vodi i danas.

POVEZANE VESTI

Utorak 25.10.2011. 09:19
suruje sa siptarskim koljacima srba kao i trgovcima a ni siptarska mafija mu nije nepoznata. djubre usrasko.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online