Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Sreda 26.10.2011.
01:01
Večernje novosti A

BiH: Poslanik sekao glave Srbima!

Punih šest godina trebalo je Tužilaštvu BiH da pokrene sa mrtve tačke procesuiranje ratnih zločina na području Tešnja (FBiH), direktnim pozivanjem na odgovornost tadašnjeg načelnika Stanice javne bezbednosti u tom gradu, a sadašnjeg poslanika u Parlamentu BiH Šemsudina Mehmedovića.

Zločini mudžahedina u BiH su dobro dokumentovani, ali pravda još nije zadovoljena
 

On je u utorak priznao da se vodi istraga i protiv njega, poručivši da zna svoju prošlost i da oni koji misle da ima i njegovih nečasnih radnji to treba i da dokažu.

Mehmedović je, zajedno sa ratnim komandantom u Tešnju Mustafom Cerovcem, na čelu liste na kojoj su devetorica koji se sumnjiče za odgovornost za zločin na lokalitetu Crni vrh između Tešnja i Teslića, kada su na svirep način odsecanjem glave života lišeni zarobljeni srpski vojnici. Blagoje Blagojević, Nenad Petković i Branislav Đurić su sa konjskom zapregom, raznoseći hranu vojnicima VRS na položajima, zalutali na neprijateljsku teritoriju, što je bilo kobno za njih.


Okružno tužilaštvo u Doboju je još 2005. godine od Centra javne bezbedosti iz ovog grada primilo prijavu i pokrenulo postupak protiv odgovornih za svirepo ubijanje srpskih vojnika i civila iz Tešnja i Teslića tokom ratnog perioda u BiH.
 

Ritualno ubijanje

Mudžahedini su odsečene glave srpskih vojnika Blagoja Blagojevića, Brane Đurića i Nenada Petkovića ritualno pokazivali na tešanjskoj kuli, pred zgradom MUP-a i pred kapijom svog logora u Jablanici, svedočio je Zoran Filipović.

U skladu sa preporukom Tužilaštva BiH i uputstvom Republičkog tužilaštva RS, dobojsko Tužilaštvo je prijave i predmet prosledilo državnom Tužilaštvu BiH. Prijave se odnose na počinjene ratne zločine protiv najodgovornijih lica u SJB Tešanj i komandi Operativne grupe "7-jug" Armije BiH, koja je od 1992. do 1995. godine delovala na tom području.


Prijava je podnesena još protiv sedam osoba iz sastava mešovite vojne formacije sastavljene od pripadnika Armije BiH i plaćenika iz Saudijske Arabije, Sudana, Palestine, Bahreina i Egipta. Kamp za njihov prihvat i obuku pod nazivom "El Mudžak", navedeno je u prijavi, nalazio se u naselju tešanjske opštine Jablanica.


O odsecanju glava Blagojevića, Đurića i Petkovića na Crnom vrhu naša i svetska javnost, pa i Tribunal u Hagu, upoznati su još pre 13 godina. Činilo se da će pravda te 2005. godine doći po svoje, ali se to nije desilo sve do sada.

POVEZANE VESTI

Sreda 26.10.2011. 01:09
Mesto da svakom ko je cinio zlocine nad nasim narodom zagorcamo zivot na sve moguce ova anacionalna vlast sve cini da polize uredno sav vatikanski i turski izmet na ovim prostorima.. jebe mi se za turke i kurvate ali dokle ce vise da se nipodastavaju zlocini nad nama OD NAS SAMIH?
Sreda 26.10.2011. 01:26
Sad kad videh ovo, zaspat cu prekosutra...uzas...
Sreda 26.10.2011. 06:36
Колико времена нашем правосуђу треба да би подигло оптужницу за овако монструозан злочин,најбољи је показатељ стања у нашем друштву!?Не знам шта би требало још показати и доказати ,па да тужиоци ураде свој посао на време!?За погрешно паркирање или било какав прекршај где држава може узети паре, ће вам експресно пресудити а за одсечене главе српских војника треба скоро 20/ак година да покрену истрагу!?Да и не говорим о оптужницама и пресудама против Срба за многе измишљене и ''млађе'' злочине који су завршавани по кратком поступку!Колико год нас непријатељи уништавају,још толико имамо и наших неспособњаковића у сопственим редовима!Зрело за квалитетну ''чистку'' у министарству (не)правде!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online