Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
12
Petak 28.10.2011.
16:26
Srna, 24 sata, Vestionline, RTS A

BiH: Ranjen napadač na ambasadu SAD

Pripadnik vehabijskog pokreta Mevlid Jašarević pucao je danas iz "kalašnjikova" na američku Ambasadu u Sarajevu i tom prilikom povređeno je nekoliko lica. On je ranjen snajperskim hicem u desnu potkolenicu, mada je prethodno javljeno da je ubijen. Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Stanislav Čađo kazao je da je uhapšeno troje osoba, osumnjičenih da su učestovale u napadu.

Jašarević, koji je rodom iz Novog Pazara, prema navodima medija imao je najmanje jednog saučesnika, a u napadu su ranjena dvojica pripadnika Direkcije za koordinaciju policijskih tela BiH i jedan pripadnik obezbeđenje Ambasade SAD. Jedan od ranjenih ima prostrelne rane obe noge, dok je drugi zadobio teže povrede.

Mediji saznaju da je ''Importane centar'' na Marin dvoru bio evakuisan zbog sumnje o postavljenoj auto-bombi koju je, prema nezvaničnim saznanjima, postavio pomagač napadača na Američku ambasadu. Posle pretrage, policija ništa nije pronašla.

Svedoci tvrde da je Jašarević nije želeo da puca na civile već je pozivao američke građane da izađu iz ambasade, a neki navode da je mogući razlog napada to što "Amerikanci ubijaju muslimane širom sveta".

Napadač je pogođen hicem iz snajpera

Klinički centar Univerziteta u Sarajevu primio je Jašarevića, koji će uz policijsku pratnju biti odveden iz bolnice.

"Nema potrebe da ovo lice bude dalje hospitalizovano", rekla je Srni portparol KCUS-a Biljan Jandrić, navodeći da je Jašarević primljen u 17.10 časova.

Prema njenim rečima, radi se o prostrelnoj rani desne potkolenice.

Doktor Milan Angilović iz Opšte bolnice "Abdulah Nakaš" rekao je da je ova bolnica zbrinula jednog pripadnika policije - radnika na obezbeđenju Ambasade SAD koji je teško ranjen u dve potkolenice i operisan, i van je životne opasnosti.

Veljović: Jašarević odavno poznat policiji

Direktor policije Milorad Veljović rekao je za RTS da je Jašarević dobro poznat policiji i da je bio pod stalnom prismotrom u Novom Pazaru.

Veljović ističe da je protiv Jašarevića podneto nekoliko prijava za remećenje javnog reda i mira. Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da će MUP i policija Srbije dati maksimalan doprinos borbi protiv terorizma, kao najvećeg univerzalnog zla modernog sveta.


"Teroristički napad u Sarajevu još jedna je potvrda kolika opasnost preti od radikalnih islamističkih pokreta i da je u toj borbi neophodno savezništvo i partnerstvo svih policija i bezbednosnih službi širom sveta", rekao je Dačić.


Ministar unutrašnjih poslova naveo je da je krajem prošle godine, tokom poslednje posete američke ambasadorke Meri Vorlik Novom Pazaru, Jašarević je priveden u policiju, a prilikom pretresa kod njega je pronađen nož.

Biće još informacija...

POVEZANE VESTI

Petak 28.10.2011. 16:35
Ljudi ,pogledajte kamentare na vijesti.ba.Bosnjacima su Srbi odmah krivi a izgleda da je pucao vehabija ,mislim da mi ne vicemo Alahu ekber.Toliko o nasem zajednickom zivotu,ali neka samo tako nastave da udaraju po Amerima,mi smo odmah blizi svom cilju.Free Srpska
Petak 28.10.2011. 16:34
Тако вехабије поздрављају своје пријатеље.
Petak 28.10.2011. 16:38
nema u sarajevu terorista to su samo spekulacije zlobnika BUAHAHAHAHHAH
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online