Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Petak 25.11.2011.
13:04
Piše: Radomir Putniković A

Sećanja srpskog lobiste (5): Albance štite lažima

Neistinitu, tendencioznu izjavu, s namerom da se prikriju zločini Albanaca nad Srbima na Kosovu, dao je dr Denis Makšejn, ministar za Evropu, u britanskom parlamentu 17. juna 2003. godine on je tom prilikom izjavio da je razlog ubistva porodice Stolić u Obiliću, na Kosovu, u noći 4. juna 2003, "porodična svađa".

Novo mesto za džamiju: Porušena srednjovekovna crkva u Đakovici

Porodicu Stolić, oca od 80 godina, majku od 76 i sina od 52, mučki i na najsvirepiji način ubili su albanski ekstremisti. Od porodice je u nekoliko prilika traženo da proda svoju kuću, što je ona odbila. Posle izvršenog masakra, počinioci zločina su zapalili kuću Stolićevih.
 

Nad crkvama podižu džamije

Posle izjave Ministra u Parlamentu, javio sam mu se i napomenuo da je svojom izjavom obmanuo Parlament. Izmenjen je veliki broj pisama, naposletku sam bio prinuđen da se posle nekolko godina obratim ponovo premijeru Toniju Bleru:


Radomir Putniković, Midlseks HA8 9LB, Toni Bler MP, prvi ministar, 10 Dauning Strit, London SW1A 2AA, 28. maj 2007.


Poštovani prvi ministre,


Pišem vam kako bih vas pred odlazak sa dužnosti prvog ministra podsetio da još uvek nisam dobio odgovor na moje pitanje zašto je ministar za Evropu, dr Makšejn, obmanuo Parlament 17. juna 2003. godine, izjavom da je pogibija porodice Stolić u Obiliću na Kosovu, 2. juna 2003, rezultat "porodične svađe", kad je ova srpska porodica ubijena na najbrutalniji način od strane albanskih ekstremista. Objašnjenje za još uvek nije dato iako je gospodin Tam Dalijel intervenisao u moje ime 30. marta 2004. i vi ste mu odgovorili da će mi dr Makšejn odgovoriti u vaše ime. Dr Makšejn je odgovorio 13. aprila 2004, ne pruživši nikakvo objašnjenje kako i zašto je obmanuo Parlament, čak ne pomenuvši jednom ubistvo porodice Stolić u svom odgovoru. Poslao sam vam protestno pismo u vezi sa ovim slučajem u ime srpske dijaspore, i očekivao da dobijem detaljan pismen odgovor, s obzirom na to da je britanska vlada, a posebno vi kao prvi ministar i glavni pokrtetač intervencije u Jugoslaviji, najviše odgovorna za primenu Rezolucije UN 1244, te za bezbednost i sigurnost naroda u srpskoj pokrajini Kosovo i Metohija. Od 12. juna 1999, kad su britanske i NATO trupe ušle na Kosovo, više od 250.000 Srba i drugih manjina je "etnički očišćeno". Uništena je 151 crkva i kulturni spomenici, a 80 odsto grobalja razorili su ili oskrnavili albanski muslimani... Albanci na Kosovu su potpuno izbrisali imena krajeva, gradova i sela, sve što je vezano za prošlost, registarske knjige i biblioteke. Jedini cilj ovoga je da se iskoreni sve što je u vezi s hrišćanstvom i srpskim nasleđem.

Komandant Kfora Majkl Džekson sa vođama OVK-a


 

Javna čistka na Kosovu

U pismu od maja 2007. Toniju Bleru je predočeno da je u toku osam godina počinjeno 7.583 nasilništva nad manjinama, uglavnom nad Srbima. Ubijeno je 1.248 nealbanaca, a 1.369 kidnapovano i nestalo, za koje se sad pretpostavlja da su mrtvi. Pored ovoga, za tih osam godina mnogi su ostali fizički i psihički invalidi. Od 158.000 Srba koje su zvanične organizacije Ujedinjenih nacija proglasile "etnički očišćenim", manje od 5.800 se vratilo svojim domovima na Kosovu.

S druge strane, poslednjih sedam godina na Kosovu je podignuto 213 džamija novcem Saudijske Arabije. Sva ova razaranja, nasilništva i zastrašivanja nealbanaca događala su se u prisustvu britanskih i NATO trupa, što je u suprotnosti sa Rezolucijom UN 1244.
Ovo je rezultat vaše intervencije, prvi ministre, i biće deo vaše ostavštine. Najžalosnije je u svemu što vaša Vlada nikad nije prikazala pravu sliku onog što se događa na Kosovu i Metohiji. Na početku konflikta vi niste uspeli da otkrijete etnički nacionalizam i ciljeve kosovskih separatista. Njihova strategija je bila da provociraju srpske snage bezbednosti do te mere da ove moraju da odgovore, što je naposletku dovelo do humanitarne krize, a ovo izazvalo intervenciju NATO pakta. Rezolucija Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija 1160 sankcionisala je snabdevanje oružjem svih strana u sukobu, ali Britanska vlada, iako obaveštena da se Albanci naoružavaju, nije ništa učinila da ovo zaustavi. Vama je sigurno poznato da su američke obaveštajne službe pomagale u treniranju i naoružavanju Oslobodilačke vojske Kosova još pre nego što je NATO bombardovao Jugoslaviju. Vi lično i vaši ministri, kao u slučaju porodice Stolić, zataškali ste zločine koje su počinili Albanci tokom poslednjih osam godina. Iz političkih razloga, vi ste Parlamentu i javnosti predstavili intervenciju u Jugoslaviji kao "uspešnu priču" da biste dobili kredibilitet za dalje intervencije u Iraku i Avganistanu...


Iskreno vaš, Radomir Putniković
 

Ratni zločinac

Za vreme vaše vladavine kao prvog ministra, 33.000 tona bombi je bačeno na Srbiju, što je dovelo do pogibije i invalidnosti desetine hiljada nevinih ljudi, zajedno s štetom počinjenom zemlji od preko 97 milijardi dolara, stoji u pismu Toniju Bleru od 2003. godine. "Iz razloga gore navedenih, mi Srbi, a ne govorim samo u ime Srba u dijaspori već i u zemlji, nemamo drugu alternativu nego da vas, gospodine Bler, proglasimo ratnim zločincem".

10 Dauning Strit, London, SNj1A 2AA, 5 jun 2007.


Poštovani gospodine Putnikoviću,


Pišem vam u ime prvog ministra da vam se zahvalim na vašem pismu od 28. maja. Premijer me je zamolio da se pobrinem da vam Ministar u Ministarstvu spoljnih poslova i Komonvelta direktno odgovori.


Iskreno vaš, E. Adams


Forin i Komonvelt Ofis, London, SW1 2AL, 15 juni 2007.


Poštovani gospodine Putnikoviću,
 

Dr Denis Mekšejn

Zahvaljujem vam na pismu od 28. maja, upućenom Premijeru. Odgovaram vam kao asistent odelenja za Kosovo u Ministarstvu za inostrane poslove i Komonvelt. Stavove u vezi sa pitanjima koje ste postavili u prethodnim pismima, dostavili smo vama i članovima Parlamenta koji su u vaše ime kontaktirali FKO. Na ovo nemamo više ništa da dodamo. Ponudili smo vam sastanak s direktorom za Zapadni Balkan pri Ministarstvu inostranih poslova, ukoliko želite da diskutujete o pitanjima koje ste pokrenuli u svojim pismima. Ponuda i dalje stoji.


Iskreno vaš, J. Casin, Odeljenje za Zapadni Balkan
 

Radomir Putniković je srpski lobista - dobrovoljac iz Londona, pisac, satiričar i izdavač, koji već više od četiri decenije živi i radi na Ostrvu i bori se za "srpsku stvar".

"Vrlo je teško plasirati bilo kakvu istinu sa naše strane jer smo marginalizovani, pa su odgovori britanskih zvaničnika na moja pisma, a poslao sam ih tokom svih ovih godina više od 9.000, uglavnom formalni."

 

Radomir Putniković, Midleseks
Ministarstvu inostranih poslova, London, Preporučena pošiljka, 19. juni 2007.


Poštovana gospodo,
Hvala na pismu od 15. juna 2007. Izjavljujem da Ministarstvo inostranih poslova ni bilo ko u njegovo ime nije dao bilo kakvo objašnjenje zašto je ministar za Evropu, dr Denis Makšejn, doveo u zabludu Parlament 17. juna 2003. godine, izjavivši da je ubistvo porodice Stolić u Obiliću, Kosovo, 4 juna 2003. rezultat "porodične svađe", kad su srpsku porodicu na najbrutalniji način ubili albanski ekstremisti, što je bio predmet moje žalbe predsedniku Vlade, 20. marta 2004. godine. Od tada sam nekoliko puta pokretao ovaj predmet, a do danas nisam dobio odgovor.
 

U Prištini 46 Srba

Vašim poslednjim pismom Ministarstvo još jedanput prikriva kriminal koji su albanski ekstremisti počinili da bi intervenciju Britanske vlade u srpskoj pokrajini Kosovo i Metohija predstavilo kao uspeh. Rezultat ovakve politike je neprekidan teror većine i kršenje ljudskih prava nad manjinama na Kosovu. Samo pre nekoliko dana Vukosavu Ivanović, Srpkinju staru 74 godine, jednu od 46 preostalih Srba u Prištini, od ukupno 46.000 koliko ih je bilo 1999. godine, prebili su Albanci. Skrivajući kriminal počinjen za poslednjih sedam godina, britanska i američka vlada ohrabrivali su Albance u njihovim zločinačkim aktivnostima prema Srbima i drugim manjinama. Imajući u vidu gore navedeno, u ovom času nemam nameru da dođem u Ministarstvo inostranih poslova jer želim da dobijem potpun, pismen odgovor zašto je ministar za Evropu lagao Parlament. Ja stojim na stanovištu da je za poslednjih sedam godina u ovom predmetu kao i drugim, britanska politika prema mojoj rodnoj zemlji, Srbiji, u predrasudama postala ekstremna, jednostrana, nepravedna i ignorantska, čak rasistička.


Iskreno vaš, Radomir Putniković

Sutra: Maloletni psi rata

POVEZANE VESTI

Petak 25.11.2011. 14:15
Ne verujem da su se postidele zbog ove istine iznesene u lice. Odsustvo ikakvog odgovora jasno pokazuje da je njihova uloga u zlocinima bila daleko veca nego sto to autor u svojim umerenim i argumentovanim optuzbama iznosi.
Petak 25.11.2011. 15:17
Podrska satanista siptarskim bandama je iskljucivo iz interesa.Siptari nemaju mozga da to vide pa zive u zabludi da ih zapad voli.Zapad je tu iz interesa,a siptari su bas kao i Srbi katolici i Srbi muhamedanci samo orudje za ostvarenje njihovog plana.Kako koji okupator dodje tako se stavljaju pod njihovu komandu.
Petak 25.11.2011. 20:02
"Албанце штите лажима" Цела Албанија је створена на лажима, тада Аустро-Угарске. У ствари, цео народ албански је "изникао" на лажима. Најлакше је слагати историју, тј. кад већ немају своју отимају туђу. Тако је и са Косметом и манастирима и црквама и Немањићима и свим осталима што покушавају да присвоје.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online