Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
16
Petak 27.01.2012.
11:41 >> 18:28h
Srna, Mondo, Blic A

Hrvati ulaze u Arenu, deo na Batrovcima

Malo posle 17 sati dva autobusa sa organizovanim grupama hrvatskih navijača stiglo pred Arenu. Oko 17 sati na graničnom prelazu Batrovci zadržana su četiri autobusa u kojima je između 130 i 150 hrvatskih navijača.

Hrvatski navijači pred polazak u Beograd
 

Do Beogradske arene stigao je prvi autobus sa hrvatskim navijačima malo posle 17 sati. Autobus sa srpskim tablicama obezbeđivao je veliki broj pripadnika MUP-a, koji su organizovanu grupu od oko 50-ak pristalica hrvatske rukometne reprezentacije spoveli na zapadni ulaz hale. Nikome, čak ni novinarima, nije dozvoljeno da priđu tom ulazu.

Nedugo zatim pred Arenu je došao i autobus sa osiječkim tablicama, odakle su hrvatski navijači takođe nesmetano izašli i ušli na tribinu.

Oko 17 sati na graničnom prelazu Batrovci zadržana su četiri autobusa u kojima je između 130 i 150 hrvatskih navijača, a u toku je pregled kako bi se ustanovilo da li imaju karte za rukometnu utakmicu u Areni, izjavio je načelnik Pogranične policije Srbije Nenad Banović.

Oko 15 časova u Arenu su ušli i prvi navijači Hrvatske. Njih desetak izdvojeni su na gornjem nivou iza gola u zasebnom boksu predviđenom očigledno samo za navijače naših suseda.

Dolazak autobusa sa hrvatskim navijačima se tek očekuje. Sa grupom Bad Blue Boys do glavnog grada Srbije putuju i hrvatski policajci. Oni su, u blizini Slavonskog Broda, kako saznaje "Blic", imali sa njima velikih problema. Navijači FK Dinamo, BBB, potukli su se sa grupom Torcida, navijačima splitskog fudbalskog kluba Hajduk.

Ka granici sa Srbijom uputila se i još jedna grupa hrvatskih navijača u autobusima sa zagrebačkom registarskom tablicom, ali su oni vraćeni, jer nisu imali karte za utakmicu. Banović je rekao da su vraćena dva autobusa sa članovima ekstremne navijačke grupe zagrebačkog Dinama "Bed blu bojs", jer su neki od njih "bili pijani, pored toga što nisu imali karte."

Navijačke grupe Bed Blu Bojs i Torcida, fanovi dva najveća hrvatska kluba "Dinama" iz Zagreba i "Hajduka" iz Splita, uputile su se jutros ka Beogradu, uprkos upozorenjima Hrvatskog rukometnog saveza da navijači iz te zemlje koji nemaju ulaznice za rukometni meč Srbija - Hrvatska nemaju šta da traže u Srbiji.

"Pošto su karte prodavane unapred, dogovoreno je da automatski budu vraćeni svi koji nemaju karte, kao i oni koji su pod dejstvom alkohola ili nose pirotehnička sredstva, bejzbol palice, poluge, noževe...", rekao je Banović i dodao da je na kolegijumu MUP-a odlučeno da ako u autobusu sa 50 navijača ima pijanih - vraća se ceo autobus.

"Nisu imali karte, a njih 14 je bilo u vidno alkoholisanom stanju i odlučio sam da vratimo autobus", rekao je Banović.

Pogranična policija Srbije vratila je danas dva autobusa sa ukupno 60 hrvatskih navijača.

Miladin Despotović, načelnik Uprave policije Policijske uprave za grad Beograd rekao je za Radio B92 da je policija, shodno bezbednosnim procenama, preduzela i preduzima sve neophodne mere kako bi večerašnje utakmice polufinala protekle u najboljem redu.

 

“Za obezbeđenje večerašnjih polufinalnih utakmica angažovano je nekoliko hiljada policijskih službenika", kazao je on.

Hrvatska agencija HINA javila je da njihova granična policija danas nije pustila 106 hrvatskih navijača koji su bez ulaznica za večerašnju rukometnu utakmicu između Srbije i Hrvatske želeli da pređu u Srbiju.

HINA navodi da su ti navijači putovali u Srbiju u dva autobusa bosanskohercegovačkih tablica, a granicu su pokušali da pređu oko 11 sati, na prelazu Batrovci.

Portparol vukovarsko-srijemske policije Luka Barunčić rekao je da, osim ta dva autobusa, tokom dana nije bilo organizovanih prelaza hrvatskih navijača, a da se očekuje da će popodne preko prelaza Batrovci preći tri autobusa s navijačima iz Zagreba i jedan iz Osijeka.

Istovremeno, grupa od sedam hrvatskih navijača pokušala je da pređe u Srbiju vozom, preko železničkog graničnog prelaza Tovarnik, ali im to nije dozvolila hrvatska policija, koja je zbog zadržala dvojicu iz te grupe pošto su bili pod dejstvom alkohola, dodao je Barunčić.

Utakmica se igra u senci serije napada na hrvatske navijače proteklih dana u Novom Sadu i okolini. Do sada je uhapšeno 13 osoba za koje se sumnja da su organizatori, a za troje se još traga.

POVEZANE VESTI

Petak 27.01.2012. 11:41
лоши дечаци и добри момци комбинација до бола
Petak 27.01.2012. 12:51
MOLIM SRPSKU POLICIJU DA SPREČI ULAZAK OVIH HULIGANA!!! NEĆE BITI BEZBEDNI NI ONI NI POLICIJA !!! JOŠ JEDNOM - MOLIM POLICIJU DA NE DOZVOLI ULAZAK HULIGANIMA !!!! normalni navijači rep. hrvatske su dobro-došli - sve dok ne provociraju...
Petak 27.01.2012. 13:23
Hahahhaha posle 20 godina hoce da osvete maksimir :D Salu na stranu nadam se da ce utakmica biti odigrana u miru i lepoj atmosferi !!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online