Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Petak 03.02.2012.
12:54 >> 12:56h
24 sata A

Gotovina i Markač do leta na slobodi?!

Hrvatski generali Ante Gotovina i Mladen Markač mogli bi već do leta da izađu na slobodu, piše "Vijesnik". Prema izvorima ovog lista, u haškim sudskim kuloarima priča se da bi konačna odluka žalbenog veća mogla da bude u visini onog vremena koje su Gotovina i Markač već proveli u pritvoru, što bi značilo da bi njih dvojica mogli izaći na slobodu već nakon završnog zasedanja ovog tela.

Ante Gotovina

Da je reč o mogućoj varijanti hrvatskom listu je potvrdio advokat Anto Nobilo koji je rekao da su u ovom slučaju dve stvari bitne.

Prvo, smatra Nobilo, "skraćivanjem rokova za donošenje presude žalbeno veće je poslalo prvi pozitivan signal".

On je dodao da će "druga pozitivna stvar biti ako žalbeno veće dopusti vanredno uvođenje dokaza".

"U tom bi slučaju", smatra Nobilo, "žalbeno veće svima jasno dalo do znanja da smatraju realnim da bi ti dokazi mogli da promene zaključak o odgovornosti Gotovine i Markača".

Izvori "Vijesnika" smatraju i da je bitna činjenica što je Markač u pritvoru već osam, a Gotovina šest i po godina.

Pošto je Markaču prvobitno određena kazna od 18 godina on je već blizu odsluženja dve trećine te kazne. Ukoliko sudija Teodor Meron izrekne niže kazne, oba hrvatska generala bi mogla da izađu iz pritvora.

Gotovina i Markač su u Haškom tribunalu osuđeni na 24, odnosno 18 godina zatvora, zbog  učešća u udruženom zločinačkom poduhvatu sa ciljem trajnog uklanjanja srpske populacije iz Republike Srpske Krajine tokom i posle operacije "Oluja", u leto i jesen 1995. godine.

Treći optuženi, hrvatski general Ivan Čermak, oslobođen je svih optužbi.

POVEZANE VESTI

Petak 03.02.2012. 13:17
nISMO NI OCEKIVALI PRAVDU OD TOG ANTISRPSKOG TZV SUDA..FUJ...SMRDITE!
Petak 03.02.2012. 14:10
Naravno da ce ih osloboditi,pa oni su ubijali Srbe,a to je po vatikanskom sistemu vrijednosti vrlo pozeljno,ljudi su samo nastavili ono sto su njihovi preci zapoceli u Jasenovcu i ostalim mjestima gdje su ustase prosipale svoju poznatu "hrabrost" nad srpskom nejaci,a vatikan na sve to s uzivanjem gledao i naravno podrzavao.Zato ovo nije nikakvo iznenadjenje,naprotiv ocekivano je jer sve se zna,vec odavno...
Petak 03.02.2012. 14:23
Ето још једне неправде која се чини србима.За оне који су убијали србе не постоје казне они су и награђени.Шта рећи? СВЕТСКА ЗАВЕРА ПРОТИВ СРБА!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online