Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
11
Petak 16.03.2012.
20:13
Vestionline A

Josipović: Rehabilitacija Draže Mihailovića nije dobra

Hrvatski predsednik Ivo Josipović izjavio je danas, komentarišući mogućnost rehabilitacije Dragoljuba Draže Mihailovića u Srbiji, da to nije dobar potez i najavio da će ukoliko se to dogodi, Hrvatska verovatno i zvanično izraziti neslaganje s tom odlukom.

"Mihailović je ratni zločinac iz Drugog svetskog rata i znamo kakva su zla činili četnici u Hrvatskoj i drugim krajevima Jugoslavije. Pokušaj rehabilitacije nije dobar potez Srbije", rekao Josipović novinarima u Splitu povodom najave dela srpske vlade i medija da će Viši sud u Beogradu izreći pozitivan stav o ulozi četničkog
vojvode
.

To je unutrašnje pitanje Srbije: Ivo Josipović

Josipović je dodao da će u Srbiji "napraviti ono što oni smatraju da je dobro, ali da to sigurno ne može naići ni na čije odobravanje, posebno onih koji drže do antifašizma", prenose hrvatski portali.

Na pitanje novinara hoće li Hrvatska zvanično reagovati na pokušaj rehabilitacije Mihailovića, on je odgovorio da je i njegova izjava neka vrsta reakcije, te da treba pričekati do konačne odluke.

"Verovatno ćemo izraziti svoje neslaganje s tim, ali radi se o unutrašnjoj stvari Srbije", rekao je hrvatski predsednik.

Josipović je istakao da se iz istorijskih izvora ne može setiti nijedne bitke u kojoj su se četnici ozbiljnije borili protiv okupatora ili nekog njihovog doprinosa u borbi protiv fašizma. On je, međutim, dodao da zna za bitke u kojima su četnici zajedno s okupatorima, pa i s ustašama, učestvovali u borbama protiv partizana, kao i da su se zajedno sa poraženim snagama povlačili prema Austriji.

POVEZANE VESTI

Petak 16.03.2012. 20:18
Шта се то тебе тиче?
Petak 16.03.2012. 20:23
Pokrij se usima...klekni i moli...moli zrtve vekovnog genocida hrvata nad srbima..da vam bar malo oproste...Cetnici Vojvode Djujica su uspeli spasti nesto srba ispred ustaskog srbosjeka...Ne mozes vise kao Tito izjednacavati zlocine..Seselj ti je objasnio sinoc..par stotina hrvata su ubili cetnici....a vi..milion srba..najjezivije--najstrasnije..deca..oci....zene..trudne.. Imas srece sto nemamo srbina na celu..imas srece sto neko od nas beznacajnih nije u mogucnosti da ti skrese u oci... Sviraj..i za pojas zadeni.. Ne poredi neuporedivo.. Ne izmisljaj kao tvoj prethodnik bespuca... Opet si omasio notu...opet si pokazao da nemate ni obraza,ni casti,,,opet si ispao onaj mali iskompleksirani k
Petak 16.03.2012. 20:24
Da se Drazin barijak vije, nebi bilo Albanije, i bila bi Ravna Gora, na tri juzna Srpska mora!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online