Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
11
Petak 11.05.2012.
15:16
Beta A

"Mi nismo teroristi, mi smo Muslimani"

Nekoliko hiljada ljudi okupilo se u Skoplju na protestu organizovanom zbog toga što su za petostruko ubistvo koje se dogodilo 12. aprila nadomak Skoplja osumnjičeni "radikalni islamisti".

Poziv na protest u Skoplju i još nekoliko makedonskih gradova, upućen je preko društvenih mreža Albancima i pripadnicima muslimanske verske zajednice.

Protest je organizovan zato što su za petostruko ubistvo nadomak Skoplja osumnjičeni "radikalni islamisti"
 

Učesnici protesta koji je počeo posle tradicionalne molitve petkom u džamijama, otišli su prvo do zgrade suda, odakle su potom krenuli ka zgradi makedonske vlade.

Okupljeni uzikuju "Mi nismo teroristi, mi smo Muslimani", kao i parole protiv makedonske vlade i premijera Nikole Gruevskog koga nazivaju "teroristom", dok policajcima dobacuju "ubice, ubice".

Na transparentima koje nose piše da su za petostruko ubistvo krivi "Srbi i Makedonci". Neimenovani organizatori pozvali su protest zbog toga što je makedonska policija saopštila da je petostruko ubistvo počinila "teroristička grupa radikalnih islamista".

Osim nekoliko kamenica koje su bačene na zgradu suda protest za sada protiče mirno, uz vidno prisustvo policije.

Pored Skoplja protesti su za danas zakazani i u Tetovu, Gostivaru, Strugi, Debru i Kičevu.

*Makedonska ministarka unutrašnjih poslova Gordana Jankulovska izjavila je da je policija pribavila dokaze među kojima su tragovi DNK, kao i listing telefonskih razgovora osumnjičenih koji ih povezuju sa zločinom.

Makedonska policija je početkom meseca podnela krivične prijave protiv pet osoba osumnjičenih da su na direktan i indirektan način učestvovale u petostrukom ubistvu kod Skoplja.

Dosadašnja istraga je utvrdila da su tri osobe 12. aprila oko 20 sati naoružane puškama i mašinkom, ubile pet mladića i da su zatim pobegli sa mesta zločina, dok su im još dve osobe pomogle da pređu granicu i odu na Kosovo.

POVEZANE VESTI

Petak 11.05.2012. 15:40
Bas me interesuje ako mraju da beze na koju stranu sveta ce krenuti Makedonci.
Petak 11.05.2012. 15:58
Zaboravili su napisat transparent do kraja "Srbi i Makedonci krivi sto su pet Siptara iz extremne islamske grupe svirepo masakrirali Makedonske mladice"
Petak 11.05.2012. 16:14
Naravno da "niste" teroristi, vi ubijate u ime Alaha i raznoraznih hodža.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online