Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Ponedeljak 21.05.2012.
15:26 >> 16:06h
24sata.info, Beta A

"Nikolićeva pobeda početak kraja Milorada Dodika"

Mladen Ivanić, predsednik Partije demokratskog progresa (PDP) i bivši ministar spoljnih poslova BiH, u izjavi za agenciju Anadolija, kazao je kako je očito da je pobeda Tomislava Nikolića na predsedničkim izborima u Srbiji rezultat nezadovoljstva u toj zemlji i činjenice da je Boris Tadić bio dugo na vlasti i da je koncentrisao svu vlast.

Mladen Ivanić, predsednik Partije demokratskog progresa

"Očito je da Srbija nije želela jednom čoveku dati toliku vlast i da je to ključni razlog zašto je Tadić izgubio ove izbore. Takođe, mislim da je gubitnik ovih izbora, pored Tadića, i lider SNSD-a Milorad Dodik, jer je koncept koncentracije vlasti u rukama jednog čoveka doživeo poraz u Srbiji. Uveren sam da će i u RS-u takva politika doživeti poraz, da je ovo početak kraja i gospodina Dodika i tog koncepta vladavine", istakao je Ivanić i dodao da ne očekuje nikakve posebne i dramatične promene u odnosima u regiji.

"Mislim da će daleko veće promjene biti unutar Srbije. Mislim da će se Nikolić truditi da bude dobar u regionalnoj saradnji i da s njim problema neće imati ni Ivo Josipović ni Danilo Turk, ni Bakir Izetbegović ili Željko Komšić, ali da će najviše problema u saradnji verovatno imati Dodik zbog uloge koju je imao u kampanji protiv Nikolića. Ipak, nekakve krupne promene ne očekujem", zaključio je Ivanić u izjavi za agenciju Anadolija.

Bosić pozvao Dodika da se izvini Nikoliću

Lider Srpske demokratske stranke (SDS) Mladen Bosić

Lider Srpske demokratske stranke (SDS) Mladen Bosić pozvao je predsednika Republike Srpske (RS) Milorada Dodika da se izvini novoizabranom predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću, jer je učestvovao u predizbornoj kampanji protiv njega.

"SDS je upozoravao Dodika da to ne radi, kao i da se niko iz RS ne treba mešati u proces izbora u Srbiji. Nažalost, dobilo smo situaciju da je predsednik RS, na neki način, zloupotrebio svoju funkciju, uključivši se u kampanju u Srbiji. Zbog toga bi Dodik trebalo da se izvini Nikoliću. To je najmanje što može da uradi da bi "na određeni način otvorio put za normalnu saradnju", smatra Bosić.

Bosić je još kazao da očekuje da će Nikolić preći preko činjenice da je Dodik aktivno učestvovao u kampanji protiv njega, verujući da će Nikolić u interesu Srbije i RS sarađivati sa institucijama ovog entiteta.

On je dalje ocenio da je Nikolićeva pobeda "dobra za srpski narod i sa leve i sa desne strane Drine", izrazivši nadu da odnosi RS i Srbije više neće biti deklarativni već da će preći na viši nivo. 

Upozorio da je "još jedino u RS sva vlast koncentrisana u rukama jednog čoveka", pozivajući Dodika da napusti mesto predsednika Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) i postavi se kao predsednik svih građana.

"Vreme je da se proces demokratizacije i departizacije društva otvori i u RS. Bez razdvajanja stranačkih od državnih funkcija nema tog procesa koji je kancer u društvu RS i deli građane na one koji pripadaju vladajućoj stranci, mogu dobiti posao i imati privilegije, a drugi ne", istakao je lider SDS-a.

Bosić je još naveo da ne vidi razloga da bi posle pobede Nikolića na predsedničkim izborima u Srbiji moglo doći do tenzija ili promene politike u regionu.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 21.05.2012. 16:06
Samo sloga braćo u Srpskoj! Ne nasedajte na provokacije..Svi imamo isti cilj!
Ponedeljak 21.05.2012. 15:43
Samo se ti nadaj .
Ponedeljak 21.05.2012. 19:39
Овај Иванић је тотално *пуко*,што би се рекло ко петарда! Странка му сваког дана све мања и мања,на изборима пада,од некадашњих 19 посланика,спао је на 5-6 а недавно је гостовао на *чувеном сијелу* тзв.бошњачких интелектуалаца круг 99 где се такмиче ко ће више оцрнити Србе!?Ако на тај начин мисли сменити Додика,грдно се вара!Јад и беда од (не)човека!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online