Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Sreda 23.05.2012.
05:12
Večernje novosti A

Dodik: Zbog sporazuma sam podržao Tadića

Predsednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik izjavio je da očekuje nastavak intenzivne saradnje Srbije i Republike Srpske (RS) i posle pobede Tomislava Nikolića na predsedničkim izborima u Srbiji.

"Predsednik Srbije ima ustavna ovlašćenja i mi ćemo to poštovati. Preostaje nam da čestitamo Tomislavu Nikoliću na izbornom rezultatu. Republika Srpska nikada nije imala dilemu da podrži bilo koga ko je legitimi pobednik", kazao je Dodik novinarima u Banjaluci.

Zbog sporazuma učestvovao u izbornoj kampanji: Milorad Dodik

On je naveo da je učestvovao u izbornoj kampanji Borisa Tadića zbog sporazuma o saradnji koji njegov Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) ima sa Demokratskom strankom (DS).

"Žao mi je što je Tadić izgubio izbore, ali ne treba računati da je izgubljen za politički život u Srbiji. Treba sačekati formiranje vlade, a suštinska moć u Srbiji je u Vladi", ocenio je Dodik posle sastanka s predsednikom Srpske demokratske stranke (SDS) Mladenom Bosićem.

Bosić je ranije pozvao Dodika da se izvini Tomislavu Nikolići zbog toga što je kao predsednik RS učestvovao u Tadićevoj kampanji. Bosić je najavio da će njegova stranka ubrzo predložiti izmene Zakona o sukobu interesa, prema kojem bi predsednik RS, kada bude izabran, u roku od 15 dana imao obavezu da podnese ostavku na sve stranačke funkcije.

Prema njegovim rečima, na taj način predsednik RS bio bi predsednik svih građana u ovom entitetu. Komentarišući Bosićev zahtev da podnese ostavku na mesto lidera
SNSD-a "kako bi pokazao da će biti predsednik svih građana RS", Dodik je kazao da o tome odlučuju organi stranke, dodajući da se o tome "ne pita lider SDS-a".

Bosić je ocenio da o ostavci na stranačke funckije odlučuje isključivo Dodik, poručujući da Dodik treba da se opredeli "hoće li težiti da svu vlast u Republici Srpskoj drži u svojim rukama ili će otvoriti prostor za demokratske procese i normalan rad institucija".

POVEZANE VESTI

Sreda 23.05.2012. 08:16
Треба га разумети... мирис липе са Дедиња опија.
Sreda 23.05.2012. 10:37
Podrzao si coveka koji se lize sa Cedom jovanovicem koji je rekao da vam je drzava genocidna. Ko je ovde lud. A nisi one koji smatraju da je Mladic heroj dok se suprono ne dokaze. SVe zbog grljenja sa Borisom. Pa vodi ga kuci ako ti je dobar, Srbiji nije.
Sreda 23.05.2012. 09:55
Mislo sam da u ovom mandatu nastupate kao Srpski patriota,grdno sam se prevario.Pored te tvoje drzave,hteo bi i ovom nasom da vladas,zar vas nije sramota?Dali mi SRBI iz Srbije imamo pravo na svog PREDSEDNIKA ili ne?Narod je jasno rekao svoje,i to MORATE pstovati.Tvrde da nije intelektualac kao Tadic?Imali smo mi Milosa Obrenovica nepismenog pa nam je SRPSKU DRZAVU STVORIO,zato ako necete da pomognete osavite TOMISLAVA NIKOLICA neka radi svoj posao.Ubedjen sam da ce biti teskoca,i najcistiji kada udje u prljavu vodu,mora se cistom oprati,ali uz Bozju pomoc USPECE NAS TOMA!!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online