Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Utorak 17.07.2012.
00:15 >> 10:39h
Vijesti, Beta A

Požar u Podgorici pod kontrolom; novi izbio iznad Sutomora

Požar na brdu Gorica u Podgorici koji je izbio u ponedeljak veče i približio se kućama je pod kontrolom i vatra ne preti za sada kućama i ambasadama u tom delu grada, javlja reporter agencije Beta sa lica mesta. Međutim, vatra je buknula u šumi iznad Sutomora.

Foto: Ilustracija

"Na brdu Gorica stanje je stabilno, požar je skoro u potpunosti lokalizovan", kazao je za TV Vijesti Radomir Pješčić, iz Službe zaštite Podgorice, dodajući kako su i dalje sve ekipe na licu mesta i tako će verovatno biti tokom čitave noći jer je u pitanju požar koji je zahvatio veliki prostor brda Gorica.

Požar koji je izbio oko 21 čas nošen jakim vetrom, približio se na nekim mestima na 10 do 15 metara kućama ili ambasadama, čije je sedište u tom delu grada. Pojedini meštani su sa koferima bežali od vatre. Najviše se vatra približila ambasadi Slovenije. Brojne vatrogasne ekipe uspele su da obuzdaju požar oko 23.30, a i vetar je oslabio.

Na Gorici je oko jedan sat posle ponoći gorelo samo niže rastinje, a drveće nije u opasnosti. Požar je zahvatio četinare kojima je obraslo popularno izletničko i rezidencijalno brdo u centru Podgorice, a jak severni vetar otežava gašenje vatre.

Većina kuća iz Atinske ulice, u podnožju brda Gorica, je evakuisana, pošto se požar,

Požar u Sutomoru u naselju Brca, u jednom momentu, tokom protekle noći, zapretio je i hotelskom kompleksu "Korali", prenose lokalni mediji. Prema nekim informacijama, bilo je i evakuacije turista na sutomorsku plažu. Vatra još nije sasvim ugašena ni u kanjonu Tare, gde već nekoliko dana vatrogasci vode pravu bitku da spasu prirodni rezervat crnog bora, na lokalitetu Crna Poda, uz magistralu, između Mojkovca I
Žabljaka.

zbog jakog vetra, širio velikom brzinom. Ambasador Slovenije Vladimir Gasparič kazao je da su vatrogasci uspeli da odbrane zgradu ambasade, dodajući da je vatra bila tik uz terasu.

Komandir Službe zaštite i spasavanja Radomir Pješčić saopštio je da je požar izazvao pucanje visokonaponskog kabla. Prema njegovim rečima, vatrogasci su uspeli da stave pod kontrolom vatru koja je pretila kućama.

U jednom trenutku postojala je opasnost da vatra zahvati i Vilu Gorica, a vatrena stihija bila se približila i zgradi u kojoj živi lider Demokratske partije socijalista Milo Đukanović. 

POVEZANE VESTI

Utorak 17.07.2012. 00:39
da da mogu i istocne komsije da pozovu,ovi su mnogo pametni imaju sigurno resenje
Utorak 17.07.2012. 11:18
Немојте само да ви изгоре словенци, случајно !
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online