Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
13
Ponedeljak 13.08.2012.
02:46
Alo! A

Tadić kupuje vilu od 850.000 evra!?

Da bivši predsednik Srbije Boris Tadić (54) zna šta valja govori njegova odluka o letovanju u luksuznoj vili Oključna na ostrvu Vis, u Hrvatskoj, koja vredi ni manje ni više nego celih 850.000 evra! Hrvatski mediji objavili su i da Visom “kruži priča da je viška oaza toliko osvojila Tadića da je čak planirao da je kupi kao kuću za odmor“ jer je njen vlasnik ove godine stavio na prodaju.

Vila Oključna na ostrvu Vis vredi ni manje ni više nego celih 850.000 evra
 

Ostalo je nejasno da li je lider Demokratske stranke (DS) odseo u njoj kod prijatelja ili je samo iznajmljivao, ali se nauživao svakako, s obzirom na to da vlasnik Oključnu opisuje kao “prekrasnu autohtonu vilu od 350 kvadrata na tri sprata sa bazenom, kompletno renoviranu i luksuzno uređenu sa velikim terasama i pogledom na more, smeštenu na jednoj od najlepših lokacija na Visu“.


Hrvatski “Dnevnik“ i “Jutarnji list“ objavili su u nedelju da je Tadić na Vis stigao u pratnji petorice pripadnika “Kobri“, ali da su ga meštani gledali uglavnom kako šeta sam i opisali ga kao “simpatičnog, nasmejanog i voljnog za razgovor sa meštanima“.

Tadić: Super! Super!

Tadić, koji je svojim prvim letovanjem na hrvatskoj obali nakon 27 godina izazvao ogromnu pažnju tamošnjih medija, napustio je Hrvatsku u subotu. Otišao je redovnim trajektom sa Visa u splitsku luku, gde su ga kao pratnja sačekali hrvatski policajci sa dva automobila, kao i obezbeđenje iz Srbije, takođe sa dva vozila. Iako je pokušao da neprimetno sa tamnim naočarima siđe sa trajekta i uleti u BMW, hrvatski novinari i ovog puta su ga uslikali. Na pitanje kako mu je bilo na letovanju, kratko je rekao: “Super, super“.

Višani za vlasnika kažu da je stranac, koji je vilu, nekada staru školu, kompletno renovirao i sada je prodaje, a meštani Tadića već pominju kao kupca. Prvi oglas za prodaju pojavio se još u aprilu ove godine, dok je poslednji put objavljen 16. jula. U oglasu se navodi da se vila sastoji od prizemlja (88,4 kvadrata), prvog sprata (85,5 kvadrata), potkrovlja (65 kvadrata), dve konobe (43 kvadrata) ispod terase, bazena od 30 kvadrata, kotlarnice (19 kvadrata), šest kupatila i okućnicom od 850 kvadratnih metara.


Opremljena je luksuznim nameštajem, džakuzijem, grilom, klimom i svom belom tehnikom, kao i parking mestom. Njeno okruženje čine stare autentične kuće i nedirnuta priroda. Kvadratni metar ovog luksuza košta 2.429 evra, što je, kako je navedeno u oglasu, “45,60 odsto viša cena od prosečne cene kuća na Visu“.


Osim što se odmorio u poznatoj oazi robinzonskog turizma, Tadić je posetio i svog dugogodišnjeg prijatelja, hrvatskog književnika Senka Karuzu (55), koji u viškoj uvali Mala travna drži restoran “Kod Senka“ i koja je ništa manje zanimljiva od vile Oključna, s obzirom na to da je proglašena za jednu od pet najboljih konoba na hrvatskim ostrvima. Sama konoba samo je uslovno nazvana restoranom jer u njoj nema menija niti naručivanja. Senku, čija je kuća zapravo restoran, morate se najaviti, a kada dođete, on iznosi na sto ono što je tog dana ulovio u moru. Od kada datira njegovo i Tadićevo prijateljstvo javnosti nije poznato.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 13.08.2012. 07:23
То је онај чика кога Срби оплакују због нерешеног станбеног питања? То је онај чика кога оплакују јадници отечених ногу док чекају у реду у Бироу за запошљавање? Некада си бивши српски председници (читај мангупи) добијали лепе плате, куће и канцеларије на Дедињу али је ово постало пребукирано. Због тога, јадни, морају сами да се довијају и напљачканом ловом себи обезбеде мирну мировину на Uстаком оточју.
Ponedeljak 13.08.2012. 07:17
ma de ba covjek digo kredit a mi smo mu ziranti koi ce odplacivat kao i svim drugim i sledecim.
Ponedeljak 13.08.2012. 08:13
Možda hoće da se preseli?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online