Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Ponedeljak 27.08.2012.
20:10
FoNet A

Haški tribunal pustio snimak u kojem Mladić naređuje paljbu

Tužioci Haškog tribunala su na suđenju Ratku Mladiću kao dokaz su uveli snimak razgovora u kojem on u maju 1992. godine naređuje otvaranje artiljerijske vatre po delovima Sarajeva u kojima nema mnogo Srba kako bi se stanovništvu "razvukla pamet", preneli su danas sarajevski mediji.

Mladićev branilac Miodrag Stojanović sugerisao je da je snimak naređenja komandanta VRS montiran
 

Mladić se na snimku čuje kako podređenom pukovniku Vojske Republike Srpske (VRS) Mirku Vukašinoviću naređuje da gađa i Pofaliće zato što "tamo nema mnogo srpskog življa", pojedinačne ulice u centru Sarajeva i da ispali jedan plotun na Predsedništvo BiH.

On je na snimku objasnio da je svrha tih napada da se u Sarajevu ljudima "razvuče pamet" i onemogući spavanje.

Snimak Mladićevog naređenja koji su, prisluškujući njegove komunikacije, presrele vlasti u Sarajevu, u sudnici je pušten tokom iskaza zaštićenog svedoka RM-115, žene koja je u to vreme radila u bolnici na Marijinom Dvoru.

Ona je posvedočila da je na radiju 28. maja 1992. čula kako Mladić naređuje granatiranje i da je iste noći bila ranjena u artiljerijskom napadu na bolnicu, posle čega je pala u komu i pola godine bila na lečenju.

Objašnjavajući kako zna da je na snimku Mladićev glas, RM-115 je izjavila da taj glas bio poznat "svakom malom detetu".

U unakrsnom ispitivanju, Mladićev branilac Miodrag Stojanović sugerisao je da je snimak naređenja komandanta VRS montiran.

Stojanović je citirao drugi presretnuti razgovor u kojem je Mladić tvrdio da Armija BiH ima "imitatore" koji oponašaju njegov glas.

Nastavak suđenja Mladiću zakazan je za 28. avgust.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 27.08.2012. 21:08
Cudo nisu objavili da je slao naredbe preko CNN-a ,posto se bolje cuje i nema ometanja veze ...!??
Ponedeljak 27.08.2012. 22:15
Haski tribunal i sarajevski mediji zatvaraju oci kao i uvijek od cinjenica da je uopste prva oruzana akcija u Sarajevu izvedena od strane muslimanskih djelata kada su 6 Maja 1992 godine rano ujutro mucki i surovo napale bas te Pofalice (dio grada u sarajevu gdje je zivjelo 72% srpskog stanovnistva. Svi su protjerani i tada je ubijeno 238 srpskih lica mladih i strarih. Isto vece sarajevski TV je na dnevniku objavio licemjernu udarnu vijest "Ocisceno cetnicko Pofalice" Za taj zlocin i etnicko protjerivanje niko nije ni do danas odgovarao. Danas u tom dijelu grada nema ni desetak srpskih dusa , kao ni u cijelom Sarajevu od preko 200,000 Srba pre rata danas zivi jedva 5-6 hiljada.
Ponedeljak 27.08.2012. 22:25
Него шта је требао наређивати, само удри по исламу и усташама, кад су они убијали сватове прије рата у сарајеву, то нису пуштали, или убити српског свата није кажњиво?!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online