Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Četvrtak 04.10.2012.
21:35 >> 22:43h
Smedia A

"Kacin je politički bolestan tip i baš nas briga za njega"

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik u intervjuu za S media portal najavljuje pobedu srpskog kandidata na lokalnim izborima u Srebrenici. On ujedno poručuje da Srbija ne bi trebalo po svaku cenu da uđe u EU i oštro kritikuje pojedine zvaničnike EU.

Bosnu i Hercegovinu u nedelju očekuju lokalni izbori: U Srebrenici će se voditi borba između srpske kandidatkinje Vesne Kočević i bošnjačkog favorita Ćamila Durakovića
 

Bosnu i Hercegovinu u nedelju očekuju lokalni izbori. Ne očekuju se veća uzbuđenja, osim u Srebrenici gde se vodi borba između srpske kandidatkinje Vesne Kočević i bošnjačkog favorita Ćamila Durakovića. Atmosfera je u toj opštini u proteklih nekoliko meseci dovedena do usijanja, posebno zbog izjava lidera u Sarajevu i Banjaluci. Među njima je i ona Milorada Dodika da se u Srebrenici nije dogodio genocid.

Predsednik Republike Srpske (RS) ponavlja, već izrečen, stav da ga interesuje samo srpski narod. On ujedno govori i o Kosovu i članstvu u Evropskoj uniji (EU).

- Mene ne interesuje Bosna i Hercegovina. Zanimaju me samo izbori u Republici

 

"Podržavamo stav Srbije oko Kosova"

 

Na pitanje da li misli da je podela Kosova realno rešenje, Dodik je naglasio da će u Republici Srpskoj definitivno pratiti Srbiju.

- Mi možemo da imamo individualne stavove o Kosovu, ne možemo mi da odlučujemo o tome. Ići ćemo za zvaničnim Beogradom, a ne ispred njega. Trebalo bi utvrditi jasan i konačan stav srpske države o tom pitanju. Ako neko bude tražio moje mišljenje o Kosovu, ja ću pomoći i izneti svoje dobro poznate stavove o tome, kaže on.

 

Da li biste se i vi uključili u pravljenje plana za Kosovo?

-Čekam i ja da se osmisli državna politika. Još ne znam njene elemente, ali u svakom slučaju imam poverenje u odluke vlasti u Srbiji. O Kosovu stalno pričam sa srpskim državnim vrhom.

Srpskoj. Svaki izbori donose novi demokratski legitimitet institucijama sistema, a time i RS. Zato bi oni trebalo da pokažu našu civilizacijsku spremnost i sposobnost za demokratski proces, da potvrde da je Srpska važan faktor na ovim prostorima. Naravno, izbori su prilika i da narod kaže ko bi najbolje mogao da vodi opštine u naredne četiri godine. Iako je reč o lokalnim, svaki izbori imaju važnost opštih jer se tada meri snaga političkih partija koje deluju na prostoru BiH, objašnjava Dodki.

Što se tiče predstojećih izbora u Srebrenici, Dodik očekuje da će tamo pobediti srpska kandidatkinja, čime će pokazati da "Republika Srpska i Srbi imaju kapacitet da vode opštinu koja je poznata celom svetu". Ali to, kako je pojasnio, neće raditi onako patetično i dramatično kako žele da prikažu Bošnjaci.

Članstvo Srbije u EU?

Što se tiče evrointegracije Srbije, Dodik smatra da Srbija ne sme da dozvoli da Jelko Kacin bude izvestilac EP za Srbiju.

- Trebalo bi da reagujete i da kažete da je on persona non grata i da pošalju nekog drugog. On je običan smutljivac, ide po Bosni, Srbiji i Kosovu i pravi haos, i stalno radi protiv Srba. To je radio i 1991. kada je bio promoter rata i ubijanja vojnika JNA. On je pokušavao da slično uradi i u BIH, ali mu je jasno da to ne sme da priča, pogotovo ne u Banjaluci. On zato nikad ni ne dolazi ovde i ne bi ni trebalo da dolazi. On je bolestan tip, politički gledano. Može da piše razne izveštaje, ali nas baš briga za njega, kategoričan je predsednik Republike Srpske.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 04.10.2012. 21:46
Kad nasi nemaju muda to da kazu!SVAKA CAST!
Četvrtak 04.10.2012. 21:56
Предизборна изјава, волео бих да је на почетку свог мандата тако причао, или ако добије на изборима у шта не сумњам, на почетку мандата тако да даје изјаве... А ови наши, полако, мало ће да потраје деконтаминација док не почну ( негде око следећих избора ) ...
Četvrtak 04.10.2012. 21:56
Браво! Само тако треба са њима !
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online