Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
10
Utorak 20.11.2012.
16:54
Klix.ba A

Dodik podržao Izrael, Sarajlije Gazu

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik tvrdi u pismu predsedniku Izraela Šimonu Peresu i ministru spoljnih poslova Avigdoru Libermanu da taj bh.entitet "ima puno razumevanje za poziciju Izraela i izražava podršku aktivnostima, koje su preduzele vlasti ove države da bi zaštitile svoju teritoriju i stanovništvo".

Dodik žali za žrtvama, ali daje podršku Izraelu
 

Povodom novonastale situacije između Izraela i Palestine, Dodik je u pismu izrazio nadu da će u najskorije vreme doći do obustave oružanih dejstava, što će omogućiti smirivanje situacije i traženje rešenja kroz proces pregovaranja.

"Želio bih da Vas obavestim da Republika Srpska iskreno žali zbog oružanih sukoba koji su izbili u Vašoj zemlji i gubitka života građana Izraela. Ovom prilikom želeo bih da još jednom potvrdim moju, i podršku Republike Srpske i srpskog naroda prijateljskom jevrejskom narodu i naporima koje ulaže Vaša zemlja u borbi protiv terorizma i zaštiti teritorijalnog integriteta i suvereniteta države Izrael", naveo je Dodik.

Nekoliko stotina građana Sarajeva svih generacija okupilo se na trgu ispred BBI Centra kako bi apelovalo za prekid napada na Gazu. Proteste su organizovali studenti Univerziteta u Sarajevu, okupljeni na Fejsbuk grupi "Stand for justice".

Protestima su se priključili i građani poreklom iz Palestine, koji su se zahvalili narodu u BiH za podršku u teškim trenucima kroz koje prolaze. Organizatori prikupljaju novac za medicinsku pomoć, a okupljeni potpisuju peticiju. Demonstranti drže parole sa natpisima "Mir za Gazu", "Sloboda Gazi"...

Nakon 20-ak minuta, grupa je prošetala do Sebilja, gdje je razvijena velika palestinska zastava. Prisutnim se obratio Muhamed Asad, Palestinac koji godinu i po dana živi u Sarajevu.

POVEZANE VESTI

Utorak 20.11.2012. 18:26
Ti Palestinci su ucestvovali u ratu u Bosni na strani Muslimana. I zbog toga on to govori.
Utorak 20.11.2012. 17:58
Арапи су ти који прете јеврејима геноцидом.Ми срби добро знамо шта је геноцид.Ако је нешто заједничко нама и јеврејима онда је то управо страдање које су нам наместили језуити-Ватикан. Кад год су се срби и јевреји отуђили од Бога,страшно су много страдали.Само Бог зна каква је наша улога у свету,али исто тако и јевреја сефарда које многи незнајући поистовећују са хазарима-ашкенази јеврејима који држе у шаци све владе у свету. http://www.ivantic.net/Ostale_knjiige/AlbertoRomeroRivera-Vatikanske_ubice.pdf http://www.ivantic.net/istorija.htm
Utorak 20.11.2012. 18:54
U Bosni se nisu borili Palestinci i Iranci već vehabije iz Saudijske Arabije i Kuvajta, pod vodstvom kuvatskog šeika.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online